Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn bank is van goudwaarde”

- (gus)

6 op 6. Een debuut als dit had Jonas De Roeck zich nooit kunnen voorstelle­n als STVVcoach. In Anderlecht maakte Jonathan Legear nog het verschil, dit keer was Vetokele – opnieuw een wissel van De Roeck – bepalend. “Die jongens op de bank zijn even belangrijk”, zegt De Roeck.

Één verrassend­e naam had De Roeck in petto tegen Waasland-Beveren. Roman Bezus startte als nummer tien, in een 4-2-3-1 waarmee Leko destijds tevergeefs zijn gram probeerde te halen in zijn eerste seizoenshe­lft met Sint-Truiden. “Bezus trainde de hele week sterk en ik wist dat er ruimte zou zijn tussen de verdedigin­g en het middenveld van de Waaslander­s”, vertelt De Roeck. “Roman kende veel ongelukkig­e tussenkoms­ten, maar ik ben wel blij met de manier waarop hij telkens reageerde als hij balverlies leed.”

Op naar Antwerp

Duidelijk is dat discipline een stokpaardj­e is van De Roeck. Na balverlies stak elke pion een tandje bij. Elke speler voetbalde heel taakbewust. “Een stokpaardj­e zou ik het niet noemen. Op dit niveau is discipline een basisverei­ste. Op en naast het veld. Het is de basis van topvoetbal”, stelt de voormalige coach van Berchem Sport. “Op dat vlak heb ik helemaal niks te klagen. Alle lof voor mijn spelers. Ze mogen nu even genieten. En dan moet de focus volledig richting Antwerp.”

Het was opnieuw een invaller die het verschil maakte. Vetokele nam over van Legear, die zelf Botaka degelijk kwam aflossen. “Die jongens op de bank zijn even belangrijk als de basisspele­rs. Dat is wel duidelijk”, meent De Roeck. “We hebben een hele goeie bank, waar ik kan op teren. Het wordt moeilijker en moeilijker als trainer om keuzes te maken. Een teken dat de ploeg het uitstekend doet.”

 ??  ?? De excoach van Berchem Sport maakt met zes op zes een prima start bij de Limburgers.
FOTO TOM PALMAERS
De excoach van Berchem Sport maakt met zes op zes een prima start bij de Limburgers. FOTO TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium