Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier zeges in een week tijd voor Viviani

-

Sedert zijn transfer naar Quick.Step Floors bekendraak­te, won Elia Viviani (28) maar liefst vier keer in een week tijd, met daarbij twee koersen in de World Tour. De Italiaan was vorige zondag de beste in Hamburg, pakte dinsdag en donderdag een rit in de Tour du Poitou Charentes en gaf gisteren iedereen het nakijken in Plouay.

Viviani remonteerd­e op de valreep Europees kampioen Alexander Kristoff. Sonny Colbrelli werd derde. “Tja, ik ben nu eenmaal goed in vorm, mijn transfer heeft daar niks mee te maken”, klonk het. “Dat is toekomstmu­ziek, nu werk ik met Sky toe naar het WK in Bergen. Dat is mijn hoofddoel. Ik wil wereldkamp­ioen worden.”

En zo lijkt Marcel Kittel, die naar Katusha - Alpecin trekt, al vergeten. Patrick Lefevere heeft voor volgend jaar een nieuwe spurtbom in de rangen, naast Fernando Gaviria uiteraard. De Colombiaan zal wellicht worden uitgespeel­d in de Tour, de Italiaan in de Giro. Beiden zijn trouwens ook succesvol op de piste: Viviani is olympisch kampioen omnium, Gaviria drievoudig wereld- kampioen. “Ik focus nu echt op de weg”, zegt Viviani. “Maar in mijn achterhoof­d denk ik toch aan de Spelen van Tokio in 2020.”

Beste Belg in Bretagne was Sep Van- marcke (vierde), in zijn zog spurtte Greg Van Avermaet naar een tiende plaats. “Er was beslist om alles op mijn spurt te zetten. Er zat misschien iets meer in dan die tiende plaats, maar ik sprokkel toch weer wat WorldTourp­unten.”

Belgisch kampioen Oliver Naesen, vorig jaar winnaar in Plouay, gaf op. Hij werd donderdag ziek en was nog niet voldoende gerecupere­erd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium