Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sunweb stuurt rebelleren­de Warren Barguil naar huis

- (hc)

Warren Barguil is zaterdag van zijn wolkje gevallen. De nieuwe Franse chouchou werd door Sunweb op het vliegtuig gezet richting Nantes. De reden: hij weigerde ‘kopman’ Wilco Kelderman vrijdag op te wachten na zijn lekke band. “Bevel is bevel”, klonk het.

De manier waarop Team Sunweb Warren Barguil zaterdag uit de Vuelta zette, was niet alledaags. Op dat moment stond de bergkoning van de Tour dertiende, net voor zijn kopman Kelderman. Die gaf zelf toe dat het “niet normaal was. Maar de wedstrijd gaat door, we doen wat er op de planning staat.”

In een communiqué legde Sunweb uit dat het sinds 2008 diep verankerd zit in de ploeg om altijd en overal te koersen volgens het teamplan en dat met duidelijke afspraken te doen. “Daartegen heeft Barguil gezondigd. Gezien het interne reglement was er geen andere oplossing. Barguil gaf vrijdagavo­nd in de bespreking van de feiten ook toe dat hij een fout had gemaakt. Na de Vuelta zal hij zijn voorzien koersprogr­amma afwerken.” Einde communiqué.

Hij vertelde bij zijn vertrek dat hij zich geëxcuseer­d had bij zijn ploegmaats. “Ik

voelde al nattigheid toen we ’s avonds in het hotel kwamen. Er was meteen een crisisverg­adering. En na het avondeten nóg een meeting. Mijn fout was nu niet monumentaa­l groot. Was er echt geen andere sanctie mogelijk? Ik heb in de Tour hard de ploeg gewerkt. Maandag nog wachtte ik op Kelderman, terwijl ik de benen had om Nibali te volgen.”

Sinds de Tour zit het scheef met Sunweb. Barguil kocht zijn contract af om straks voor Fortuneo - Oscaro te rijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium