Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moeilijke namiddag voor Vandoorne na 65 (!) strafplaat­sen

- (gve)

Veertiende na een foutloze race, meer zat er niet in voor Stoffel Vandoorne. Zijn hoogtepunt van het weekend kwam er al op zaterdag, toen hij in het eerste deel van de kwali- ficaties teammaat Fernando Alonso wist te kloppen. In het tweede deel bleek Vandoorne de ideale teammaat, door de Spanjaard voortduren­d op sleeptouw te nemen en hem zo sneller te maken. Vandoorne zelf kon met 65 strafplaat­sen (wegens twee motor- en één versnellin­gsbakwisse­ls) immers geen goede startplaat­s ambiëren. “Het bleef droog, dus werd het een moeilijke race”, stelde Vandoorne gelaten. “In de bochten waren we duidelijk sneller dan de directe concurrent­ie, maar op de rechte stukken misten we vermo- gen om ook maar één inhaalpogi­ng te kunnen wagen of om mijn positie te verdedigen. Meer dan finishen zat er niet in.”

Fernando Alonso – even zevende, maar nog voor zijn opgave al hopeloos voorbij gereden – vatte zijn oordeel over de Honda-motor bondiger samen: “Beschamend.”

Volgende week trekt het circus naar Monza, dat een verge- lijkbare lay-out heeft. Ook daar wordt het dus ontzettend moeilijk voor Vandoorne en Alonso. Al heeft de Spanjaard wel al beloofd dat hij er tijdens de kwalificat­ies Vandoorne op sleeptouw zal nemen. Misschien kan de West-Vlaming zo opnieuw voor een lichtpuntj­e zorgen, al is het wachten tot de Grand Prix van Singapore om opnieuw een rol van betekenis te kunnen spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium