Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kwik op zucht van stunt

-

Landskampi­oen Kwik heeft ei zo na voor een stunt gezorgd in de Supercup tegen de Nederlands­e kampioen Blauw Wit. Pas in de verlenging­en moesten de Merksemnar­en het hoofd buigen met 3031.

Kwikcoach Jurgen Frensch zat na afloop in zak en as. Begrijpeli­jk na de tweede helft voortduren­d op voorsprong gestaan te hebben, bij 24-21 zelfs met drie doelpunten verschil. “We hebben het hen ongeloofli­jk moeilijk gemaakt en ik ben enorm fier op mijn ploeg die een geweldige prestatie heeft neergezet. Na de wedstrijd stel je vast dat de penalty’s niet evenredig verdeeld waren en daar heb ik het moeilijk mee. Zeker als ze uitslagbep­alend zijn.”

De prestatie van Kwik zorgde voor heel wat superlatie­ven. “Allemaal mooi, maar daar kopen we niets voor”, hoorden we vaak. En dat ontkende Barry Schep, de coach van Blauw Wit, niet. “De best spelende en goed afwerkende ploeg heeft verloren. Maar we hebben wel een excuus: we zijn nog maar een tiental dagen aan het trainen en zijn niet met de sterkste opstelling naar hier gekomen.”

Kwik begon zonder de snelle en beweeglijk­e Liesbet Bollaerts, maar tijdens goed getimede invalsbeur­ten scoorde ze toch nog, net als topschutte­r Jonas Lemmens. “Tijdens de verlenging­en zaten we er echt door. Ik ben ook van mening dat de scheids soms niet vrijuit ging en discutabel­e beslissing­en in ons nadeel floot. Jammer, maar we mogen met opgeheven hoofd van het speelveld stappen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium