Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu kunnen we ons op de competitie richten”

-

SintLenaar­ts verdween met een eervolle 02 nederlaag tegen profclub Lierse uit het bekertorno­oi. Tot kort na de rust mocht de ploeg uit de tweede amateurkla­sse hopen op een stunt, maar na de 02 van Hall was het bekerliedj­e van de thuisploeg uit.

Al tijdens de eerste twintig minuten moest Sint-Lenaarts op een sterke doelman Vermeylen rekenen om een dominerend Lierse van een voorsprong te houden. Voor Mathias Van Trier werd de wedstrijd tegen Lierse een bijzondere ervaring.

“Ik speelde als jeugdspele­r van KV Mechelen dikwijls tegen Lierse, maar tegen het eerste elftal voetballen, is toch nog wat anders”, aldus Van Trier. “Belangrijk is dat we niet met zware cijfers de boot ingingen en dat het, voor mij althans, een leerrijke ervaring werd.”

Voor de 20-jarige Van Trier was de bekerwedst­rijd niet enkel speciaal omdat Lierse partij werd gegeven.

“Na een zware medische ingreep heb ik er vorig seizoen alles aan gedaan om weer op niveau te geraken. Ik ben vooral hulptraine­r Guy Vercautere­n enorm dankbaar voor zijn hulp. Na het einde van vorig seizoen ben ik met hem blijven doortraine­n om weer mijn oude conditie terug te vinden. Dit was mijn tweede officiële match en het werd een meevaller. Dat pleziert me enorm. We speelden goed als ploeg. Dat moeten we onthouden. We kunnen ons nu volledig op de competitie richten. Ik geloof er vast in dat wij het behoud kunnen realiseren.”

Lierse haalde de broodnodig­e winst binnen, maar Ludovic Buysens baalde wel om zijn uitsluitin­g.

“Het is belangrijk dat we de wedstrijd wonnen”, aldus Buysens. “Tegen een ploeg die een paar reeksen lager speelt, is het altijd moeilijker spelen. De eerste twintig minuten waren prima, maar daarna voetbalden we stroever. Vijf minuten voor affluiten, bij een 0-2 voorsprong, ging ik inderdaad aan de noodrem hangen. Al begrijp ik nog altijd niet goed dat de scheidsrec­hter liet doorspelen. Het duwwerk was al voor de grote rechthoek begonnen. Wat later floot hij toch en kreeg ik de rode kaart. Uiteindeli­jk werd het geen strafschop en bleef het bij 0-2. Die rode kaart is jammer, maar het allerbelan­grijkste is dat we een ronde verdergaan in de Beker van België.”

WALTER PEERSMANS

 ??  ?? Lierse, met Fréderic Frans centraal, viert het eerste doelpunt van Laurent.
FOTO KOEN FASSEUR
Lierse, met Fréderic Frans centraal, viert het eerste doelpunt van Laurent. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium