Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Groep wist uitstekend de ruimte te benutten”

- KURT GULDENTOPS

Lyra loste gisteren in zijn eerste competitie­wedstrijd de steile verwachtin­gen tegen SintJob helemaal in. De kwieke Pallieters hadden slechts een halfuur nodig om Doelvelden volledig op zijn kop te zetten.

Er stonden amper drie minuten op de teller toen Lyra het vleugje nervositei­t dat rond zo’n eerste competitie­wedstrijd hangt van zich af wist te gooien. Via een

lucky goal van Tristan Dermaut weliswaar, die niettemin de toon voor de eerste 45 minuten zou zetten. De Pallieters dolden met Sint-Job, dat niet meer kon zijn dan een welwillend speeltje.

“We hadden inderdaad de juiste focus”, kon thuiscoach Tom Schipper niet anders dan met hele grote tevredenhe­id terugblikk­en op de eerste helft. “We voetbalden goed en scoorden enkele leuke goals. De groep wist uitstekend gebruik te maken van de ruimte die we kregen.”

Goals van Dermaut, Flebus, Balbi en Nys hadden de tweede helft gedegradee­rd tot een formalitei­t.

“Het was minder na rust”, gaf Schipper graag toe. “Maar je kan ook niet te veel verwachten van deze ploeg. Het was heel warm en zeker de middenveld­ers hadden heel veel energie verbruikt.” Schipper hekelde wel de aanwezige nonchalanc­e in de ploeg. “We moeten leren om zo’n partij rustig uit te tikken. Maar kom, ik wil vooral het positieve onthouden. We winnen met 4-1 en moeten nu het vizier op Branddonk richten. Dat heb ik de groep meteen na de wedstrijd ook ingeprent.”

Bij Sint-Job was er weinig positief om op terug te vallen. Bij Joris Jaspers was de ontgoochel­ing dan ook heel groot.

“Je weet dat je op bezoek komt bij een van de beste teams uit de reeks. Dan moet je het mes tussen de tanden hebben, maar wij acteerden veel te plat en toonden een schrijnend gebrek aan ervaring. Het moet snel veel beter, want anders dreigt het een heel zwaar en lang seizoen te worden voor Sint-Job.”

 ??  ?? FOTO TOM GOYVAERTS. Lyraspeler Tristan Dermaut (links), die de toon zette voor een sterke thuisploeg, zet de sliding in op Jovan Stojanac.
FOTO TOM GOYVAERTS. Lyraspeler Tristan Dermaut (links), die de toon zette voor een sterke thuisploeg, zet de sliding in op Jovan Stojanac.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium