Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een betere start kon ik me niet dromen”

-

Wat een opener van de competitie voor Kessel United! Op alle vlakken was de thuisploeg de betere van een slap en ronduit tegenvalle­nd Hooikt. Negentig minuten lang heerste Kessel met de allure van een kampioen in wording.

“"Laat ons het woord kampioen best maar niet gebruiken”, aldus Mike Mareels. De centrale verdediger van Kessel speelde een merkwaardi­ge wedstrijd, want hij lag met twee doelpunten aan de basis van de riante zege van zijn ploeg.

“Het is straf, ja. Nu scoor ik meteen twee keer in één wedstrijd, terwijl ik vorig seizoen geen enkel doelpunt heb gemaakt. Het wordt van mij niet verwacht dat ik scoor, en nu plots maak in één klap twee goals. Ik ben minstens voor één week de clubtopsch­utter (lacht). Een betere start kon ik me niet dromen.”

Kessel maakte indruk en speelde sterk.

“Ik denk dat je niks kan afdingen op onze zege. We waren de betere ploeg. We waren heel gemotiveer­d, vlogen er vanaf de eerste minuut in en zetten meteen druk. We hadden ook het geluk dat we snel konden scoren. Nee, we beleefden een heerlijke avond. Nu maar hopen dat deze mooie prestatie ook nog een vervolg zal krijgen.”

Zo groot de euforie was bij Kessel, zo bitter de ontgoochel­ing bij Hooikt. Het leek wel of er een bom in de kleedkamer was gevallen. Zo versuft en murw geslagen van dit geweldige pak slaag waren de spelers. Zo hard was het aangekomen dat aanvoerder Joeri Uytterhoev­en zelfs letterlijk geen woorden had. De trainer mocht het dan maar uitleggen.

“We waren gewoon nergens”, aldus Yves Rottiers. “Ik denk dat we hooguit vijf duels hebben gewonnen. De tweede bal was nooit voor ons. Er was ook geen beleving. Ik snap het niet.”

“Maar goed, als dit onze minste match van het seizoen zou zijn geweest, dan staan ons nog leuke weken te wachten. Dit is een klap die hard aankomt. Een forfaitned­erlaag op de eerste speeldag had ik echt niet verwacht.”

GEERT FIERENS

 ??  ?? Mike Mareels viert zijn eerste doelpunt. Mareels had met twee goals een groot aandeel in de 50 zege van Kessel United.
FOTO
KOEN FASSEUR
Mike Mareels viert zijn eerste doelpunt. Mareels had met twee goals een groot aandeel in de 50 zege van Kessel United. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium