Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Had gemerkt dat ik de snelste was op kasseien”

- KAREL LEMMENS

Steven Pattyn toonde zich de sterkste in de Schaal Sels voor junioren in Merksem. Met een krachtige demarrage in de slotkilome­ters reed de Wijnegemna­ar weg van vier medevlucht­ers.

Vijf renners gingen er al vrij snel vandoor: Gilles Heylen, de Nederlande­rs Danny Maas en Thijs Barendregt, Gilles van Kerckvoord­e en Steven Pattyn. Zij zouden later onder elkaar uitvechten wie ging zegevieren. Maar het was wachten op de slotronde vooraleer de kaarten op tafel werden gegooid.

“Ik had al gemerkt dat ik op een bepaalde kasseistro­ok van het parcours de sterkste was”, vertelde de winnaar achteraf. “Ik heb dan ook aangevalle­n in enkele snel opeenvolge­nde bochten. Dat bleek een goede tactiek te zijn, want daardoor verraste ik blijkbaar mijn metgezelle­n. Toen ik weg was, hebben ze blijkbaar nog wat naar elkaar gekeken. Dat was natuurlijk in mijn voordeel.”

Eindelijk pakt Pattyn zijn eerste zege van het seizoen, nadat hij enkele mooie ereplaatse­n had verzameld. “Ik heb het mezelf hiervoor ook niet echt gemakkelij­k gemaakt, want ik reed zowat alle grote wedstrijde­n. Daardoor voel ik wel heel goed dat ik veel sterker geworden ben. Dat is uiteindeli­jk het belangrijk­ste in mijn ogen, al doet winnen uiteraard altijd plezier. Zeker als het zoals hier vandaag dicht bij huis is.”

Als Pattyn terugkijkt naar zijn geleverde prestaties dit seizoen, kan hij alleen maar tevreden zijn.

“Ik ben best wel trots dat ik deze zomer in de hoog aangeschre­ven Tour du Valromey in Zwitserlan­d twee dagen de bergtui droeg en ook twee keer bij de eerste tien eindigde. Ook in Luik-La Gleize droeg ik twee dagen de trui van beste klimmer.” Pattyn voelt zich daardoor klaar voor de Philippe Gilbert Classic van volgende zondag in de Ardennen. “Daarin zou ik heel graag een goede prestatie leveren. De aankomstst­reep van de wedstrijd ligt getrokken bovenop La Redoute. Dat moet me liggen. Ik ben immers een type zoals Gilbert. Die heeft een krachtige versnellin­g in huis op steile hellingen, zoals hij al meermaals bewezen heeft in onder meer de Amstel Gold Race. Bij mij is dat ook zowat een specialite­it. Ik hoop het volgende week te kunnen bewijzen en daardoor aan te tonen dat ik dit seizoen mooie stappen voorwaarts gezet heb.”

 ??  ?? Steven Pattyn in actie op het PK tijdrijden (archief).
FOTO SMB
Steven Pattyn in actie op het PK tijdrijden (archief). FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium