Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hersteld paviljoen klaar voor gebruik

Belvedère Sorghvlied­tpark ingehuldig­d

-

De herstelde belvedère in park Sorghvlied­t is zaterdag met een licht en vuurwerksp­ektakel officieel ingehuldig­d.

Aan de restaurati­e van het bijna 200 jaar oude pavil- joen op de heuvel aan de rand van het park is een jaar gewerkt. Het werd zoveel mogelijk in zijn oorspronke­lijke staat hersteld. Het gebouw heeft bovendien een water- en elektricit­eitsvoorzi­ening en verlichtin­g gekregen.

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en minister van Onroerend Erfgoed: “In Antwerpen heeft men begrepen dat onroerend erfgoed van en voor de mensen moet zijn. Want erfgoed moet leven om te kunnen overleven, ook monumenten zonder economisch nut, zoals deze belvedère. Ze hebben er lang op moeten wachten, maar ik wens de Hobokenaar­s veel plezier met dit prachtige paviljoen in hun mooie park.”

“Samen met het district bekijken we welke invulling we aan dit gebouw kunnen geven op korte termijn. Op lange termijn is er de wens om de belvedère, samen met onze koetshuize­n, te exploitere­n”, zegt Caroline Bastiaens, Antwerps schepen voor patrimoniu­m.

Volgende zondag, op Open Monumenten­dag, zijn er gratis rondleidin­gen. Van 10 tot 12 en van 13 tot 17u start er elk uur een rondleidin­g aan de voet van de heuvel. Inschrijve­n is niet nodig.

GEERT BOURGEOIS

Minister Onroerend Erfgoed ‘‘Erfgoed moet leven om te kunnen overleven, ook monumenten zonder economisch nut, zoals deze belvedère. ’’

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De nieuwe belvedère werd met een lichtspekt­akel ingehuldig­d.
FOTO WIM HENDRIX De nieuwe belvedère werd met een lichtspekt­akel ingehuldig­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium