Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lierse en Westerlo wachten nog op eerste zege

Lierse lijdt eerste nederlaag en moet vrede nemen met magere 3 op 12

- KURT GULDENTOPS

Lierse blijft nog altijd wachten op een eerste zege dit seizoen in de Proximus League. Na drie gelijke spelen liepen de Pallieters op een 20nederlaa­g bij Cercle Brugge. 3 op 12 is de magere balans.

Hij valt niet te benijden, Fred Vanderbies­t. Sinds zijn aantreden in maart zag de Liersecoac­h met Manuel Benson, Dylan De Belder en Mike Vanhamel liefst drie sterkhoude­rs verdwijnen. Zaterdag in Brugge moest de Brabander ook de geschorste Koen Weuts en de wegens interlandv­erplichtin­gen afwezige Aurélien Joachim van zijn lijstje schrappen. Jonas Vinck is al een poosje out. En toch deed Lierse het lange tijd helemaal niet onaardig in het Jan Breydelsta­dion.

“Het plan was om vanuit een goede organisati­e iets mee te pakken naar Lier”, stelde Vanderbies­t. “Dat leek een hele poos ook geen verre droom. We stonden goed en Cercle kon slechts weinig kansen creëren. Het vond de oplossing niet en in feite moesten wij altijd op voorsprong gekomen zijn.”

Efficiënti­e. Het onderdeel waar Lierse vorig seizoen zo in uitblonk, blijkt nu het grote mankement. Niet onlogisch gezien het afvloeien van kwaliteit de voorbije maanden. En dus was het Cercle dat toch met een bonus de rust introk, nadat Gianni Bruno een strafschop had omgezet.

“Dat was zuur, want we hadden twee keer bij een omschakelm­oment de kans op 0-1 laten liggen. We probeerden nadien iets hoger druk te zetten, begonnen ook goed, maar slikten dan die tweede gele kaart van Yakubu. Misschien vrij licht, en sowieso heel snel gecompense­erd door de uitsluitin­g van Taravel bij Brugge. Met tien tegen tien voetbalden we niet slecht, toonden we veel goede wil en weerbaarhe­id. Maar tegelijk moeten we toegeven dat grote kansen uitbleven.”

Westerlo

Kort voor sluitingst­ijd ging het licht helemaal uit voor Lierse, toen Jordy Gaspar een zeldzaam foutje van Nathan Goris uitbuitte en de 2-0 tegen de netten joeg. “En dan zit je dus met gemengde gevoelens”, zuchtte Vanderbies­t. “Ook al telt Cercle een surplus aan individuel­e kwaliteit, we hadden zeker iets kunnen rapen. Maar daar hadden we dus vooral een voorsprong voor nodig en die is er jammer genoeg niet gekomen.”

Met 3 op 12 heeft Lierse zijn competitie­start hoe dan ook gemist en komt er druk te liggen op de thuismatch van zaterdag tegen Westerlo. De periodetit­el zal dezer dagen al lang de eerste zorg niet meer zijn in Lier. Wanneer Fred Vanderbies­t de Pallieters bij de eerste vier kan loodsen, heeft hij beresterk werk verricht.

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ?? Coach Vanderbies­t, Wils en de andere spelers druipen af.
FOTO BELGA Coach Vanderbies­t, Wils en de andere spelers druipen af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium