Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”We zijn geen favoriet op WK”

Duivels weten dat ze nog progressie moeten maken om voor eindwinst in Rusland mee te doen

- (bla)

België mag dan als tweede Europese land na Rusland zeker zijn van het WK, het betekent nog niet dat de spelers dromen van een finale in Moskou. “We zijn een outsider. De echte favorieten zijn Brazilië, Argentinië, Frankrijk, Spanje, Duitsland”, zegt doelpunten­maker Jan Vertonghen. Na de moeilijke match in Athene beseffen de Duivels dat ze nog progressie moeten maken.

“Sorry jongens, over het WK zeg ik niks. We gaan ons nu negen maanden op onze clubs concentrer­en.” Romelu Lukaku wimpelde elke vraag over Rusland af. Ook Kevin De Bruyne wilde nog niet te veel vooruitbli­kken. “We moeten nog zestig matchen spelen voor het zo ver is.” Maar tijdens de terugreis naar huis – de Rode Duivels landden vanochtend vroeg al in Brussel – ging het wel degelijk over het nakende WK.

“We zijn als eerste Europese land geplaatst. Daar mogen we toch trots op zijn?”, vroeg Toby Alderweire­ld zich hardop af. “Op het WK moet je gaan voor het hoogste. Ik zeg niet dat we gaan winnen maar we hebben wel die ambitie. Iedereen begint aan zijn derde tornooi. We hebben een volwassen groep – Kompany, Vertonghen, Hazard – we weten hoe we ons ideaal moeten voorbereid­en. Niet alleen fysiek, ook mentaal.”

Jan Vertonghen, die gisteren zijn eerste goal in twee jaar scoorde, drukte zich voorzichti­ger uit. “Ik denk dat we een outsider zijn. Geen favoriet – dat zijn Brazilië, Argentinië, Frankrijk, Spanje, Duitsland. Ik zet ons daar iets onder. Maar met de juiste voorbereid­ing kunnen we nog progressie maken. Ik denk ook dat geen enkel land tegen ons wil spelen.”

“Ons doel moet zijn beter te doen dan vorige keer”, zegt Eden Hazard. “Dat betekent dus de halve finale halen. Het tornooi winnen wordt moeilijk. Er zijn ploegen die beter zijn dan wij. Maar als iedereen geconcentr­eerd is en we een beetje geluk hebben – geen blessures, geen schorsinge­n – kunnen we misschien iets verder gaan.”

Een vroege kwalificat­ie betekent dat België nu tijd heeft om het WK voor te bereiden. “Wat er nu moet gebeuren? Goed eindigen in de kwalificat­ie, goeie oefenmatch­en spelen en gericht tactisch trainen”, zei Jan Vertonghen. “Ook tegen gesloten systemen.”

“In oefenwedst­rijden denk ik dat het het beste is kwalitatie­f sterke tegenstand­ers te bespelen om het niveau op te krikken”, aldus Toby Alderweire­ld. “Maar een match als vandaag was ook belangrijk want tegenstand­ers als Griekenlan­d gaan we op het WK ook tegenkomen.”

 ?? FOTO AFP ?? Vermaelen pakt uit met een scherpe tackle om Donis af te stoppen.
FOTO AFP Vermaelen pakt uit met een scherpe tackle om Donis af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium