Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beste match in een jaar tijd, maar geen loon naar werken”

Sterk Westerlo laat tegen OHL opnieuw dure punten liggen

- KERSTEN STEURBAUT

Westerlo blijft ook na vier speeldagen achter zonder overwinnin­g. Hadden de Kemphanen de voorbije maand loon naar werken gekregen, ze stonden nu mee in het spoor van Beerschot Wilrijk. Voetbal draait echter om rendement en dat ligt voorlopig te laag in ’t Kuipje.

Opmerkelij­k tafereel een uur na het gelijkspel tegen OH Leuven. Ondanks een twee op twaalf en een plaats in de kelder van 1B kan Vedran Pelic een lach niet onderdrukk­en. “Het is moeilijk om gelukkig te zijn. Die cijfers zijn geen weerspiege­ling van onze prestaties, maar ik kan weinig kritiek geven. Na zo’n wedstrijd moet ik iedereen proficiat wensen”, vertelde de Bosnier. “Dit was het beste Westerlo dat ik het laatste jaar heb gezien. Met het voetbal dat we in de tweede helft tegen Leuven - een ploeg die toch makkelijk twee, drie miljoen kan uitgeven aan transfers - hebben laten zien, kan je zelfs in eerste klasse iets tonen. Alleen missen we rendement en botsten we in de tweede helft op een fantastisc­he doelman.”

Geen paniek

Een zestal goede kansen creëerde Westerlo na de pauze. In normale omstandigh­eden voldoende om de drie punten thuis te houden. Zelfs ex-trai- ner Dennis van Wijk was niet te beroerd om toe te geven dat zijn ploeg ruim bedeeld werd. Het verhaal van zaterdag roept in ’t Kuipje nare herinnerin­gen op. Zowel tegen Cercle Brugge als Tubeke hadden de Kemphanen het betere van het spel, maar waren ze voor doel niet efficiënt genoeg. Een jaar geleden lag in dat manco al de basis voor de degradatie. Het zou toch niet opnieuw…? “Het is ongeloofli­jk”, zuchtte De Ceulaer. “We vergeten opnieuw om onszelf te belonen. Het wordt tijd dat we ook eens aan onszelf denken. OHL profileert zich als topploeg, maar vandaag hebben wij het tegendeel bewezen. We hebben Leuven in de tweede helft helemaal weggedrukt. Een dikke pluim voor de ploeg.”

“Als we zo blijven voetballen, zullen we nog wel wedstrijde­n winnen”, maakte Wouter Corstjens zich sterk. Al zal Westerlo de komende weken tegen Lierse en Beerschot Wilrijk efficiente­r voor de dag moeten komen. Offensief én defensief. Tijdens een furieus wedstrijdb­egin kwam Westel twee keer op voorsprong, maar al even snel stonden de bordjes terug gelijk. De eerste tegengoal valt nog onder de noemer ‘pech’, maar bij de 2-2 van Tony Watt liep er heel wat fout.

Corstjens: “Op die doelpunten na hebben we niet veel kansen weggegeven, maar net als tegen Cercle en Tubeke gaan die ballen wel binnen. De goals vallen vaak ook op dezelfde manier. Een aanval via de flanken, lage voorzet en tussen een bos van spelers gaat die bal binnen. Het kan niet dat het zo vaak voorkomt. Op die momenten moeten we gewoon scherper zijn.

Paniek is er in Westerlo na de teleurstel­lende start nog niet. Voor het mentale aspect mag die overwinnin­g niet te lang uitblijven, al maakt De Ceulaer zich sterk dat de groep dit wel een plaats kan geven. “Als we na de offday in Union deze prestatie op de mat kunnen leggen, is het duidelijk dat die plaats in het klassement niet in onze hoofden kruipt. Die drie punten komen er heus wel aan.”

Van Pelic mag dat zelfs met ondermaats voetbal. “Ik hoop dat onze volgende slechte match een rotwedstri­jd is, maar dat we dan wel eens de drie punten pakken.”

Opnieuw rood voor Annys

Voor de derde keer dit seizoen eindigde Westerlo de wedstrijd met tien man. Een kwartier voor tijd kreeg Maxime Annys zijn tweede gele kaart voor een elleboog aan Koen Persoons. “Misschien moet ik in de toekomst voor ballet kiezen als ik niet meer mag springen”, reageerde een gefrustree­rde Annys. “Tegenwoord­ig moet ik mij bij elk duel inhouden. Ga ik de confrontat­ie toch aan, dan krijg ik een gele kaart. Dit is echt niet goed voor mijn reputatie. In 100 wedstrijde­n in eerste en meer dan 200 in tweede heb ik nooit rood gekregen en nu twee keer in twee wedstrijde­n. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Als ik echt een elleboog geef, dan moet hij meteen rood geven. Een tweede geel voor een elleboog, dat heb ik nog niet veel meegemaakt.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Westerlo blijft ook na vier speeldagen op de laatste plaats staan. Tegen het OHL van Dennis van Wijk kreeg het nochtans kansen genoeg om een eerste zege te boeken.
FOTO TOM GOYVAERTS Westerlo blijft ook na vier speeldagen op de laatste plaats staan. Tegen het OHL van Dennis van Wijk kreeg het nochtans kansen genoeg om een eerste zege te boeken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium