Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buikvirus teistert Belgian Lions

- (cpm)

Een buikvirus teistert de delegatie van de Belgian Lions. De medische staf heeft de handen meer dan vol en de rustdag op zondag kon op geen beter moment komen.

Onder meer Kevin Tumba (al op het internatio­naal tornooi in Toulouse), Jean Salumu, Ismaël Bako, Maxime De Zeeuw en vooral Axel Hervelle kampten de voorbije dagen met diarree. “Maar goed dat ik vandaag niet moet spelen, dat was lastig geweest”, zei ook kapitein Jonathan Tabu. Ook een deel van de staf, inclusief de dokter, werd geteisterd door het buikvirus. “We zijn blessurevr­ij, maar nu krijgen we af te rekenen met een buikvirus”, zegt dokter Johan Vliers. “Tijdens een EK is zo’n virus enorm vervelend. Medicatie, rust en vooral alles nog meer hygiënisch benaderen is de boodschap. Maar basketbal is een contactspo­rt en het blijft een moeilijke oefening om alles te voorkomen. Een buikvirus loopt ook bijzonder snel over. De rustdag kwam inderdaad op een ideaal moment. Hopelijk is iedereen nu uitgeziekt en kunnen we verder werken aan de recuperati­e.”

Boegbeeld Axel Hervelle oogde zondag na drie zware dagen al een stuk frisser. “Ik voel me ça va”, knipoogde de recordinte­rnational van de Belgian Lions. Op de Turken na verblijven ook de vier andere ploegen in het hotel van de Belgian Lions. Voorlopig viel er bij de Serven, Russen, Letten en Britten geen klachten over diarree te noteren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium