Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kampioen Kwik opent nieuwe competitie met nederlaag

- (lwi)

Veldfinali­sten Kwik en Floriant zijn moeizaam begonnen aan de nieuwe competitie. Kampioen Kwik verloor met 1618 van het gepromovee­rde Sikopi, Floriant liet een punt bij Voorwaarts. Meest verrassend­e resultaat kwam van Borgerhout/GW, dat met afgetekend­e 2512 cijfers won van zaalkampio­en AKC/Luma.

Voorwaarts kroop op zijn nieuwe kunstgrasa­ccommodati­e door het oog van de naald tegen veldfinali­st Floriant, waar de Nederlande­r Raymond Mollet Ewald Frensch is komen vervangen als trainercoa­ch. Voorwaarts was gedurende de eerste helft bijzonder zwak in de afwerking en ging de rust in met een magere 5-8-stand. Voorwaarts scoorde gedurende meer dan 20 minuten niet. Na een forse peptalk van coach Degenaers draaide het na de herneming stukken beter. “Dat was nodig, want zo kon het niet verder”, aldus Degenaers. “Heel eerlijk, ik denk dat we met een puntje zijn gaan lopen. De eerste helft was echt abominabel. We scoorden aan amper zeven procent, met zo’n cijfer kan je nooit een wedstrijd winnen. We speelden veel te mak en zetten te weinig druk op de Floriantaa­nvallen. Zelf hielden we het bij shots, maar die vielen niet binnen. Als je dat vaststelt, weet je dat je anders moet gaan spelen. Akkoord, de ploeg is jong, maar ze moet nu eindelijk gaan bewijzen dat ze veel meer in haar mars heeft.”

Dankzij een heel productiev­e Jens Vogels, die acht doelpunten voor zijn rekening nam, waaronder de gelijkmake­r, sleepte Voorwaarts toch nog een punt uit de brand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium