Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede seizoen Joren Seldeslach­ts laat het afzien over aan Oscar Willems

‘SPITSBROER­S’

-

Twee lange jaren waren het voor de fans van Spitsbroer­s, de VTMreeks vol voetbal en seks en dure auto’s: twee jaar wachten op nieuwe avonturen van de broers Dennis en Alan Moerman, vertolkt door Oscar Willems (27) en Joren Seldeslach­ts (31). Dit keer moest vooral Willems diep gaan voor zijn rol van profvoetba­ller. “Drie keer rijst met kip per dag, dat houdt een mens niet vol.”

Een mogelijke Gouden Schoen voor de ene, een enkelband voor de andere: groter kan het contrast tussen de broers Dennis en Alan Moerman in het tweede seizoen van

Spitsbroer­s niet zijn. Terwijl Dennis zich uitleeft op en naast het veld als topspits van KRC Genk, zit zijn broer Alan met een enkelband thuis na een celstraf voor autodiefst­al. Dat het tussen die twee gaat botsen, staat in de sterren geschreven. Acteurs Oscar Willems en Joren Seldeslach­ts hebben er opnieuw alles voor gedaan om zich voor de camera uit te leven, al moest Willems fysiek dieper gaan dan Seldeslach­ts.

Joren Seldeslach­ts: “Tijdens het lezen van het scenario dacht ik: spijtig dat ik langs de kant moet blijven. Maar in de praktijk was het Oscar die de hele tijd ’s nachts en in de kou en de regen op dat voetbalvel­d moest gaan staan.”

Oscar Willems: “Of in de zinderende hitte overdag...”

Joren: “...terwijl ik in de reeks een beetje in de gevangenis moest liggen of lekker thuis zat met een koekje. Oscar heeft bovendien als een gek moeten trainen, terwijl ik...

(pauzeert) duidelijk geen atleet

meer ben.”

Heeft hij gelijk, Oscar?

Oscar: Nee, Joren overdrijft: het was fantastisc­h om op dat veld te staan, vooral met de andere acteurs en de technische ploeg. Een pluim ook voor de figuranten die samen met mij en Louis Talpe de voetbalplo­eg Racing Genk vormden: die hebben evenveel afgezien als wij.

Heb jij echt zo hard getraind voor dit tweede seizoen?

Oscar: In het verhaal beland ik als 19-jarige in de eerste ploeg van Racing Genk: dan moet je wel de fitness induiken, dat zou een 19-jarige in het echte leven ook doen.

Wat is er blijven hangen van

Oscar Willems voor en na de voorbereid­ing op zijn rol.

die trainingen? Of is de slapte alweer ingetreden?

Oscar: Alle respect voor de mensen die dat blijven volhouden, want je moet ook erg op je voeding letten. Ik at drie warme maaltijden per dag met rijst en kip, maar ook speciale shakes vol proteïnen.

Joren: Niet normaal, hij was de hele tijd aan het eten. Ik ging met hem uit: terwijl ik stond te dansen, was hij rijst met kip aan het eten.

Oscar: Het was moeilijker om te stoppen met diëten dan ermee te beginnen. Mijn doel is bereikt, maar ik ben wel blijven sporten en ik blijf op mijn voeding letten.

Wie van jullie twee leeft sowieso het meest spartaans?

Oscar: Dat zal ik zijn. Joren: Oscar is daar fel mee bezig. Ik... gewoon niet (lacht).

Oscar: Komaan Joren, jij bent toch ook tien kilo kwijtgeraa­kt voor dit tweede seizoen?

Joren: Ik vond dat belangrijk. Mijn personage belandt in de gevangenis terwijl het personage van Oscar blijft voetballen. Hoe groter en sterker hij werd, hoe smaller en zwakker je mij ziet worden. Hoe groter dat contrast, hoe beter. Eigenlijk heb ik mij opgeofferd om Oscar te doen stralen (lacht). Intussen is er weer vijf kilo bij. Of tien.

b

Hebben jullie ooit reacties van profvoetba­llers gekregen op

Spitsbroer­s?

Joren: Ik heb eens naast Olivier Deschacht van Anderlecht staan plassen. Dat was in de Exo (nachtclub in Sint-Niklaas, red.), in de periode dat Deschacht nogal veel goals maakte. Ik stond naast hem en zei: “Zeg Olivier, ik ben al heel mijn leven fan van Anderlecht, proficiat met al uw goals.” En hij zei: “Allez merci, jullie ook proficiat, wij kijken allemaal hoor.” Deschacht is de liefste linksback ter wereld. (tdl)

Spitsbroer­s, om 21.40u op VTM

 ??  ?? Joren Seldeslach­ts en Oscar Willems: een enkelband voor de ene, een mogelijke Gouden Schoen voor de andere in Spitsbroer­s.
FOTO'S VTM, RR
Joren Seldeslach­ts en Oscar Willems: een enkelband voor de ene, een mogelijke Gouden Schoen voor de andere in Spitsbroer­s. FOTO'S VTM, RR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium