Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen was klaar om zich te tonen”

Berchem is meteen op de afspraak tegen Virton en opent seizoen met een zege

- KRISTOF SOMERS

Eerste competitie­wedstrijd, eerste zege. Veel beter kon het avontuur van Berchem in eerste amateurkla­sse niet starten. Tegen een gevestigde waarde als Virton liet de Rooiploeg al mooie dingen zien.

De ene wedstrijd is de andere niet. Zo inspiratie­loos Berchem in zijn laatste oefenmatch (0-4 verlies van Diest) acteerde, zo gretig en tegelijk volwassen stapten de mannen van trainer Geert Emmerechts gisterenmi­ddag het veld op. Elke tweede bal werd bevochten, niet één speler verwaarloo­sde zijn defensieve taken, en aanvallend zorgde het kwartet Hairemans-Carrez-Zorbo-Maluka geregeld voor dreiging.

In de eerste helft lag er echter weinig ruimte, zodat Berchem zich ook niet te veel wilde blootstell­en aan gevaarlijk­e counters van de bezoekers. En zo duurde het ook tot vlak na de pauze voor de ban werd gebroken met een heerlijke ingeving van Carrez. “Ik zag die voorzet van Nwokoro eigenlijk naar Maluka gaan”, beschrijft de doelpunten­maker. “Toen die bal toch doorkwam, heb ik niet getwijfeld. Wat een geweldige start van de tweede helft. Het was de beloning voor het harde werk voor de rust.”

De aanvallers schuwden het vuile werk inderdaad niet. Virton kreeg eigenlijk nooit de gelegenhei­d om van achteruit op te bouwen door het hoge storen van de spitsen. “Dat was onze opdracht voor vandaag”, legt Carrez uit. “Al van bij de doeltrap moesten we hun verdediger­s onder druk zetten. Op die manier hebben we hen belet te voetballen. Misschien moeten we dit niet elke wed- strijd doen want je neemt er ook risico’s mee, maar vandaag pakte het heel goed uit.”

“We beginnen alleszins heel scherp. Ik had op de laatste training, een dag voor de wedstrijd, al een goed gevoel. Iedereen was klaar om zich te tonen.”

Waren er dan geen twijfels in de ploeg geslopen na die slechte generale repetitie tegen Diest? “Ach, het was niet fijn om die laatste oefenmatch te verliezen”, zegt Carrez. “Maar niemand maakte zich daar echt druk om hoor. Vorig seizoen werkten we ook niet meteen de perfecte voorbereid­ing af. En kijk wat daaruit is gegroeid.”

“Als we elke wedstrijd kunnen brengen wat we vandaag hebben opgebracht, dan zit het denk ik wel goed. Het is belangrijk dat we die meters voor elkaar maken en dan geraak je al een heel eind mee verder. Zeker omdat we op de automatism­en van vorig jaar kunnen rekenen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium