Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb me niet laten vangen bij die penalty”

Jeroen Mertens schiet Rupel Boom op de valreep naar winst

- PETER NYS

Rupel Boom is goed aan de competitie begonnen. Het won nipt met 21 van RC Gent na een topper die alleen in het eerste halfuur echt genietbaar was.

Rupel Boom begon uitstekend aan de partij. Met vlotte combinatie­s en veel druk naar voor dwongen de Steenbakke­rs in het eerste halfuur vijf kansen af. Alleen Adesanya trof raak en die voorsprong werd nog voor rust uitgewist na een foutje van doelman Snyders, die een hoge bal maar half wegwerkte. “Die gelijkmake­r was echt wel een domper”, aldus Jeroen Mertens. “We hadden een sterk eerste halfuur gespeeld, maar wel al veel energie verbruikt. Dan is het uiteraard frustreren­d wanneer de tegenstand­er uit zijn eerste kans meteen de gelijkmake­r puurt. Daarna liep het bij ons minder vlot. Zij kregen meer greep op onze aanvallers en wij zochten dan weer te snel de diepe bal. Na rust waren er nog amper kansen, tot die dolle slotfase waarin de bal op de stip ging.”

Velen dachten dat de bal binnen ging in die warrige situatie. Jeroen Mertens kan het zelf moeilijk inschatten, maar maakte dankbaar gebruik van de kans. “Het ging allemaal heel snel, ik heb het zelf niet goed kunnen zien”, zegt hij. “Van Hoof zette voor en toen belandde de bal via de arm van een speler van Gent blijkbaar tegen de lat. Volgens de grensrecht­er was hij niet over de lijn, want anders was het een doelpunt en geel geweest. Nu dus penalty en rood. Ik was wel een beetje zenuwachti­g. Vorige week had ik er ook al twee moeten trappen, maar werd er eentje gepakt door de keeper. Bovendien duurde het een hele tijd alvorens die uitgeslote­n speler van het veld was en intussen bleven die jongens van Gent mij wat intimidere­n. Maar ik heb me niet laten vangen en toch gescoord.”

Een verdiende zege voor Rupel Boom, of niet? “Op basis van dat eerste halfuur wel. Daarna was er meer evenwicht, maar Gent heeft ons nooit in de verdrukkin­g gespeeld. Dit was zeker niet onze beste wedstrijd, maar daar heeft de sterkte van de tegenstand­er wel iets mee te maken. Zij hebben toch ingekocht om bovenin mee te draaien en dat zullen ze wel doen ook. Voor ons is dit alvast een mooie opener. Winnen op de valreep, dat is geweldig. Dan is de ontlading toch groter dan wanneer je rustig een match kan uitspelen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium