Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gelijkmake­r betekent wereld van verschil”

Maxim Volant zorgt voor morele opkikker

- EDDY NOUWS

Dankzij een doelpunt van Maxim Volant in blessureti­jd kon Cappellen op het nippertje een nederlaag afwenden. “Op moreel vlak betekent het punt een wereld van verschil”, evalueert de Cappelse rechtsacht­er. “In extremis geschiedde toch nog gerechtigh­eid.”

De Turnhoutse bezoekers schoten het best uit de startblokk­en en dat was niet geheel onverwacht. Logisch immers dat de kampioen van derde amateurkla­sse van vorig seizoen wilde doorgaan op zijn elan.

Evenwicht hersteld

Het leverde in het aanvangskw­artier licht bezoekend overwicht op, temeer omdat enkele Cappelse jongeren aanvankeli­jk af te rekenen hadden met plankenkoo­rts en moeilijk in hun ritme kwamen. De bezoekers slaagden er evenwel slechts één keer in de Cappelse organisati­e in verlegenhe­id te brengen. Sten Vandenboss­che hield zijn ex-ploeg van een voorsprong bij een poging van Van de Walle.

“Nadien hebben we het evenwicht hersteld en konden we ook zelf sporadisch voor gevaar zorgen”, blikt Volant terug. “Op een vrije trap van Robbe Kil kopte ik over en Dirk Mathyssen en Robbe Kil werden in dezelfde scrimmage afgeblokt bij het besluiten. Kort na de rust kwamen we dan via Jesse Claessens dicht bij een voorsprong, maar even later bezorgde het tegendoelp­unt ons een koude douche. We incasseerd­en een tik, maar waren zeker niet uitgeteld. We hebben elkaar opgepept en hebben er alles aan gedaan om de nederlaag af te wenden.”

Alles of niets

In een hectische slotfase prikte Volant uiteindeli­jk de gelijkmake­r tegen de netten. “We dwongen een drietal hoekschopp­en op rij af en dan kan je alleen maar hopen dat de bal goed valt”, beseft de Cappelse voetballer. “Roel Engelen kwam dicht bij succes, maar de doelman redde. Gelukkig viel de bal binnen mijn bereik en kon ik hem tussen een handvol verdediger­s door over de lijn werken. Een poging van alles of niets, gelukkig met goed gevolg.”

“Natuurlijk maakte het doelpunt heel wat emoties los”, beseft ook Maxim Volant. “Voor mezelf was het natuurlijk plezant, vooral omdat er heel wat familie en vrienden op post waren. Voor de ploeg beschouw ik de puntendeli­ng als een mooie beloning voor de inspanning­en die we geleverd hebben. Niet alleen in de wedstrijd, maar ook gedurende de hele voorbereid­ing. We hebben er hard voor gewerkt en de nederlaag zou een te zwaar verdict geweest zijn. Zowel ikzelf als de andere jongeren kunnen ons moreel optrekken aan onze eerste seizoenstr­effer.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium