Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Drie gouden bonuspunte­n”

Wervelend SintLenaar­ts naar onverwacht­e winst dankzij treffers van Daas

- WALTER PEERSMANS

Met een sterke organisati­e, twee treffers van Jess Daas en twee saves van doelman Sam Vermeylen pakte SintLenaar­ts drie gouden punten. De tweede treffer van Daas was zelfs een juweeltje.

Sint-Lenaarts begon nochtans moeilijk aan de openingswe­dstrijd. De eerste twintig minuten dicteerden de Limburgers de wet. Ze zetten de thuisploeg vrij hoog vast en creëerden drie mooie doelkansen. Vermeylen wist er telkens raad mee en aanvoerder Vanderputt­en schoot er zelfs eentje hoog over doel.

“Onze eerste dertig minuten waren moeilijk”, geeft Daas toe. “We wisten dat we voor een moeilijke opdracht stonden, want de Limburgers worden bij de eerste vijf in de rangschikk­ing verwacht. We werden door Hasselt dan ook onmiddelli­jk in een verdedigen­de positie gedrongen. We vonden toen ook moeilijk onze vrije man. Zij hebben veel gestalte en combineerd­en goed, terwijl wij focusten op ons blok. Onze bedoeling was dan ook om dat blok zo stevig mogelijk vast te houden. Gelukkig was doelman Vermeylen weer bij de pinken.”

Na een halfuur begon het wedstrijdp­atroon wel te kantelen. “Toen ik uit de vrijschop de openingstr­effer scoorde, begon de wedstrijd inderdaad een ander beeld te vertonen. Toen we kort na de herneming de voorsprong verdubbeld­en, bleek een droomscena­rio binnen bereik stelt Daas ook nog vast. “We bleven trouw aan ons blok en Hasselt vond hier geen oplossing voor.”

Juweeltje van een tweede treffer

Daas scoorde beide doelpunten en was er enorm blij mee. “De eerste kwam er uit vrijschop”, vertelt hij. “Het was onze eerste doelkans en die was meteen raak. De tweede was een juweeltje. Van Den Brandt zag me vrijlopen en speelde me de bal toe. Ik liet die even opwippen en knalde het leer onmiddelli­jk via de onderkant van de lat tegen de touwen. Daarna hanteerden we perfect onze goede organisati­e.”

De eerste winst was meteen binnen voor Sint-Lenaarts. “Noem het drie gouden en onverwacht­e punten. Het zijn zelfs bonuspunte­n. Ik scoorde bovendien twee keer, zodat het seizoen voor mij niet mooier kon beginnen”, besluit Daas.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium