Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Automatism­en zijn er nog steeds”

Thomas Van Zantvoort bezorgt City Pirates verdiend punt op Overijse

- STIJN DRUANT

City Pirates is meteen goed uit de startblokk­en geschoten. De Merksemnar­en graaiden een nu al belangrijk punt mee uit Overijse, maar bovenal legden de jongens van coach Yves Van Heurck een goede pot voetbal op de mat. “Zo gaan we er zeker komen”, aldus de scorende Thomas Van Zantvoort.

City Pirates kwam dan wel op achterstan­d in Overijse, de Merksemnar­en staan duidelijk waar ze na de voorbereid­ing wilden staan en deden het tij nog keren. Mooie goal van Thomas Van Zantvoort en zo een verdiend punt mee op de bus naar Merksem. “We hebben eigenlijk altijd goed de controle behouden”, zegt de doelpunten­maker. “Die 1-0? Dat was een misverstan­d. Nee, we speelden dominant en kregen kansen. Dat ik scoorde? Doet altijd deugd, hé. Ik had al enkele kansen gekregen, maar dan scoorde ik toch met links”, lacht de aanvaller. “Ach, een punt op verplaatsi­ng tegen een goede ploeg, daar mag je tevreden mee zijn. Al hadden we uiteraard liever gewonnen”, dacht Van Zantvoort, die ziet dat het dus meteen goed draait bij City Pirates. “We speelden ook goede wedstrijde­n in de voorbereid­ing

én we kunnen voetballen. Iedereen zit meteen op het vereiste niveau, niemand loopt achter. Maar in deze reeks (City Pirates promoveerd­e van derde naar tweede, red.) zullen er zeker geen makkelijke wedstrijde­n zijn. Ik ben er echter wel van overtuigd dat wij onze plaats in deze reeks hebben en dat we het niveau blijvend zullen aankunnen. Het gevoel zit goed, want we hebben een sterke ploeg, die al automatism­en had en nu nog werd versterkt. Als je ziet hoe de nieuweling­en (in Overijse startten de nieuwkomer­s Verboven, Dreesen en Sababti, red.) zich hebben ingewerkt, doet dat het beste verhopen. Als je ziet dat iemand als Sababti zaterdag altijd aanspeelba­ar was en weinig tot geen balverlies leed, dan stuwt dat de anderen omhoog. Ahmed kent ons en wij kennen hem, dus dat werkte meteen”, zag de aanvaller, die anderzijds zeker niet hoog van de toren wil blazen. “Nee, want we zijn nog maar pas van start gegaan. Vooral de eerste weken zullen uiterst belangrijk worden. Maar het vertrouwen is er meteen, dankzij die 1-1 op verplaatsi­ng. City Pirates zal er komen, daar ben ik alvast zeker van, dat voel je aan alles”, besluit Van Zantvoort.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium