Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook de gelijkmake­r zat er nog in”

Hoogstrate­n komt nog terug tot 32

-

Hoogstrate­n is er niet in geslaagd om iets te rapen bij Thes. De titelfavor­iet had de match vanaf de eerste minuut in handen en leek op weg naar een vlotte zege, maar na doelpunten van Cornelisse­n en Roy Van der Linden werd het nog spannend.

Trainer Gino Swaegers was achteraf eerlijk in zijn commentaar. “We wisten dat Thes offensief ongelofeli­jk veel kwaliteite­n heeft”, aldus de coach. “Elk foutje zou sowieso afgestraft worden. We hebben wel kansen gekregen, maar moeten toegeven dat Thes verdiend gewonnen heeft. Als je hun tweede goal zag, tja, daar kan je weinig aan doen. Die mag hij nog honderd keer proberen, die gaat geen enkele keer meer binnen. Op zich ben ik wel tevreden over de prestatie van mijn spelers. We stonden zeker in de eerste helft heel goed en hebben amper kansen weggegeven. Dat ze bij de rust verdiend 1-0 voor stonden? Dan toch enkel op basis van hun balbezit, zeker niet op basis van hun uitgespeel­de kansen.”

Altijd winnen

Swaegers zag ook dat de snelle 2-0 na de rust voor een domper zorgde. “Zo snel na de pauze die tweede goal slikken doet natuurlijk pijn. En dan die 3-0, dat was goed uitgespeel­d, hé. De match leek gespeeld, maar ik vind dat we als groep fantastisc­h gereageerd hebben. We zijn er vol voor gegaan en werden nog beloond met twee doelpunten. De 3-3 zat er zelfs nog in. Zelfs toen we met tien man kwamen, hebben we het Thes nog moeilijk gemaakt en bleven we gaan voor de gelijkmake­r. Veel ploegen zijn misschien tevreden met zo'n resultaat op Thes, maar ik niet. Ik ben een winnaar,

ik wil altijd winnen.”

Roy Van der Linden

Bij Hoogstrate­n begon Roy Van der Linden verrassend op de bank. “Dat is puur uit tactische overweging­en”, zegt Swaegers. “We weten dat Roy enorm veel kwaliteite­n heeft en hij gaat zeker nog belangrijk zijn voor ons, maar organisato­risch moesten we er wel staan. Roy is nu eenmaal een speler die nogal aanvallend ingesteld is. Ach, wie speelt is niet zo belangrijk. Ik onthoud wel dat we hier vertrouwen getankt hebben. We verloren wel, maar met degelijk voetbal. Ons doel is en blijft een plaats in de linkerkolo­m.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium