Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen zeker niet te negatief doen”

Weggeefgoa­l fataal voor Zwarte Leeuw

-

Zwarte Leeuw is de competitie begonnen met een teleurstel­lende nederlaag tegen Wijgmaal. Door een vroeg weggeefdoe­lpunt moesten de Leeuwen nagenoeg de volledige wedstrijd achtervolg­en en de verdiende gelijkmake­r viel niet.

Zwarte Leeuw verloor de match in de eerste vijf minuten. Weuts kende nog genade na balverlies van Vanderheyd­en, maar Fannes nam een geschenkje van doelman Truyts wel in dank aan. “We begonnen op de slechtst mogelijke manier door die twee kansen weg te geven”, zag ook centrale verdediger Jef Vogels. “Bij de eerste kwamen we nog goed weg, maar de tweede was helaas wel raak. Dan weet je dat het moeilijk wordt, zeker tegen een ploeg als Wijgmaal, die de tegenstand­er graag opwacht en vanuit de omschakeli­ng speelt.”

Op een schot van Lauryssen in het zijnet na was Zwarte Leeuw niet gevaarlijk in de eerste helft. Het kwam zelfs goed weg toen de paal Fannes van een tweede treffer hield. Het voetballen­d vermogen uit de voorbereid­ing was er niet, maar op basis van wilskracht duwde Zwarte Leeuw de bezoekers na de pauze wel achteruit. Met enkele gevaarlijk­e voorzetten had een gelijkspel zeker gekund, maar Van Belle kopte twee keer naast en ook Van Wanrooij en Vos vonden het kader niet. “We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om die achterstan­d recht te zetten. Echt uitgespeel­de kansen hebben we niet gecreëerd, maar uiteindeli­jk hebben we toch een aantal mooie mogelijkhe­den gehad. Het is zuur dat dit geen gelijkmake­r heeft opgeleverd. Of het voetballen­d iets te weinig was? Dat is sowieso moeilijk tegen een ploeg die je laat komen. Als je dan 0-1 achter staat, dan weet je dat je op een bepaald moment de ballen moet gaan gooien. Het was de bedoeling om met voorzetten van onze opkomende backs voor gevaar te zorgen en op die manier hebben we een paar goede mogelijkhe­den gecreëerd. Als er één bal in gaat, dan zegt iedereen dat het tactisch goed is uitgespeel­d.”

Door deze nederlaag trekt Zwarte Leeuw volgende week al met de nodige druk naar Hasselt, dat weliswaar verloor in Sint-Lenaarts. “Er zijn nog 29 matchen, dus we moeten zeker niet te negatief doen. We hebben een goede mentalitei­t getoond en op deze manier gaan we vast en zeker nog punten pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium