Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ons optrekken aan deze prestatie”

Kenny Thompson is ondanks laat verlies toch tevreden

- GINO VAN LOOY

Na een match die in het laatste uur helemaal openbrak, kreeg Nijlen in de slotminuut het deksel op de neus en bleef het zonder punten achter. Dat was pijnlijk, omdat Nijlen kansen genoeg kreeg om het zelf af te maken.

“Dit is echt een zure nederlaag”, aldus Kenny Thompson. “Wij begonnen het best aan de wedstrijd, maar daarna pakte Diest over en in het tweede deel van de eerste helft waren zij beter. Na de rust hadden we het nog even lastig, maar op het uur kantelde de match helemaal. Wij gingen iets anders spelen en ik kwam meer in de wedstrijd. Ik wist dat na een uur op dit niveau een match kan kantelen.”

En dat gebeurde ook, maar de bal wilde er voor Nijlen niet in.

“Het was eigenlijk ongeloofli­jk dat we niet konden scoren. Mijn twee afstandssc­hoten kwamen dichtbij een doelpunt, maar de eerste bal ging op de lat en de tweede werd gepakt door de keeper. Dan misten we bovendien een strafschop. Willem Brouwers was er het hart van in dat hij miste, maar dat kan gebeuren. Bovendien kregen we daarna nog kansen. Natuurlijk pakte onze doelman ook uit met een wereldrefl­ex op een kopbal, maar 2-2 leek me een juiste uitslag. Tot in de slotminuut dan die strafschop nog volgde. Echt zonde dat we na zo'n match tegen zo'n sterke tegenstrev­er geen punten thuis konden houden. Diest is een ploeg die hoog zal eindigen. We moeten ons optrekken aan het feit dat we tegen zo'n goede tegenstrev­er een sterke prestatie hebben neergezet.”

Thompson zelf is tevreden over zijn verblijf bij Nijlen tot hiertoe.

“Ik heb vorig seizoen snel beslist dat het mijn laatste seizoen Beerschot Wilrijk zou worden. Ik woon al een tijdje in Nijlen, dus was de keuze om hier te komen spelen snel gemaakt. Het niveau is heel behoorlijk. Ik ben vorig seizoen vaak komen kijken naar de thuismatch­en. We hebben ook een heel goede groep, de spelers hangen sterk aan elkaar. Ik ben tevreden over mijn prestatie. zeker het laatste halfuur was ik goed. Voordien had ik het gevoel dat Diest een mannetje op mij geplakt had om mijn rushes langs de lijn tegen te houden. Centraal was dat minder het geval.”

Thompson hoopt op een rustig seizoen met Nijlen.

“Een plaats in de linkerkolo­m moet ons doel zijn. Vooral thuis moeten we proberen voor spektakel te zorgen. Tegen Diest is dat gelukt, al viel het resultaat uiteindeli­jk tegen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Willem Brouwers (rechts) van Heist houdt Diestspele­r Alex MatutaBula­la af. Brouwers miste een strafschop voor Nijlen.
FOTO KOEN FASSEUR Willem Brouwers (rechts) van Heist houdt Diestspele­r Alex MatutaBula­la af. Brouwers miste een strafschop voor Nijlen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium