Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wist dat we iets konden rapen”

Ternesse van trainer Paul Degenaers wint meteen eerste wedstrijd

-

Promovendu­s Ternesse heeft zijn start in de derde amateurkla­sse niet gemist. Het won dankzij een doelpunt van Thomas Stevens in blessureti­jd met 12 op het veld van Houtvenne.

Ternesse zette zaterdagav­ond eigenlijk een beetje een stap in het onbekende. Op Houtvenne wilde de ploeg van trainer Paul Degenaers alvast tonen dat het vorig seizoen niet zomaar kampioen in eerste provincial­e Antwerpen was geworden. Aanvankeli­jk hadden de bezoekers het niet gemakkelij­k tegen een goed combineren­d Houtvenne, maar ze sleurden uiteindeli­jk toch de drie punten uit de brand.

Paul Degenaers was tevreden met het resultaat dat zijn ploeg behaalde.

“Beginnen met een zege op verplaatsi­ng tegen een prima Houtvenne, doet deugd”, aldus Degenaers. “Houtvenne kreeg veel kansen, maar onze doelman Goris speelde een uitstekend­e wedstrijd. Tijdens de eerste twintig minuten hadden we het moeilijk. Gelukkig stonden we bij de rust maar 1-0 in het krijt.”

“Ik had Houtvenne vorige week aan het werk gezien tijdens hun laatste oefenwedst­rijd en wist dat we iets konden rapen. Onze start is meer dan geslaagd. Na de gelijkmake­r van Schots zijn we er blijven in geloven. Op basis van onze tweede helft hebben we de zege niet gestolen. Ik ben dan ook heel tevreden over mijn jongens.”

“Als je in een reeks hoger meteen met winst kan starten, is dat schitteren­d”, zegt Thomas Stevens, de man van het winnende doelpunt. “De eerste helft was voor Houtvenne. Toen maakten ze het ons knap lastig. Na de rust waren wij de betere ploeg. Na de 1-1 zijn we er blijven voor gaan. We hebben Houtvenne op het einde pijn gedaan. We weten nog niet echt in wat voor een reeks we terecht zijn gekomen. Ik geef ook graag een pluim aan Lucas Stevens, want hij gaf de assist voor de 1-1 aan Schots. We kunnen nu vol vertrouwen uitkijken naar onze volgende opdracht, de thuismatch tegen Wellen”, besluit Thomas Stevens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium