Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ons snel herstellen van deze tik”

Antonia van Tom Eysackers staat al onder druk na magere één op zes

- WIM RUTS

Na de opdoffer die Antonia op de eerste speeldag incasseerd­e toen groenrood een 42 voorsprong tegen Leest nog uit handen gaf, incasseerd­e het op het veld van nieuwkomer Witgoor een nieuwe mentale tik. Het ging met 21 onderuit. Goed voor een één op zes.

“We hadden gehoopt om hier minstens een punt mee te graaien, maar daar zijn we niet in geslaagd”, sprak een ontgoochel­de Tom Eysackers. “Voor de rust was Witgoor de best voetballen­de ploeg, maar op het vlak van kansen waren we elkaar waard. De thuisploeg kreeg twee mogelijkhe­den, terwijl ook wij twee keer heel dicht bij een doelpunt kwamen. Gaat de kans van Keyzer net voor de pauze binnen, krijg je een heel andere wedstrijd. In de tweede helft kwamen we redelijk snel op een 2-0 achterstan­d en dan wisten we dat het moeilijk zou worden. Gelukkig kon ik zelf redelijk snel voor de aansluitin­gstreffer zorgen en was alles weer mogelijk. We werden de betere ploeg, maar omdat we risico’s moesten nemen, gaven we achteraan natuurlijk veel ruimte weg. Witgoor kon naar hartenlust counteren en onze keeper moest ons enkele keren overeind houden. In de slotminuut kwamen we nog heel erg dicht bij de gelijkmake­r, maar die flipperkas­tfase leidde jammer genoeg niet tot een doelpunt. In die cruciale fase ontbraken we net dat tikkeltje geluk dat je nodig hebt om te scoren. We openen de competitie dus met een magere één op zes en dat is uiteraard te weinig. Met OG Vorselaar en Merksplas bekampen we de komende twee weken nog twee andere nieuwkomer­s in de reeks. We moeten ons snel herstellen van deze mentale tik en op zoek gaan naar die eerste zege die misschien bevrijdend zal werken”, besluit Eysackers, die de Witgoordef­ensie met zijn dribbels meermaals in verlegenhe­id kon brengen.