Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eén ding is duidelijk: het wordt een moeilijk seizoen”

Mariaburg gaat bij promovendu­s Burcht voor tweede week op rij met de billen bloot

- JOHAN PEETERS

Van kwaad naar erger gaat het bij Mariaburg. Na de nederlaag vorige week tegen Wijnegem ging de ploeg van coach Samir Beloufa het veld van Sporting Burcht met de billen bloot. De promovendu­s van zijn kant had met een zes op zes zijn seizoen niet beter kunnen beginnen.

“Onze eerste helft was nochtans niet zo slecht”, zegt Mariaburgc­oach Samir Beloufa. “Maar we hadden het wel niet makkelijk tegen Burcht. We spelen met veel jongeren, beschikken over weinig of geen ervaring en dat speelt zeker mee. Ook vorige week tegen Wijnegem kampten we met dat probleem. Het gaat een moeilijk seizoen worden, zo veel is duidelijk. Toch moeten we ons proberen op te trekken aan die eerste helft. Iedereen liep goed en er was een goede mentalitei­t. Bij de 3-1 vallen we wel met tien en dat heeft ons de das omgedaan. Je zag twijfel in de ploeg en dat we nadien nog drie doelpunten tegen krijgen, telt niet mee voor mij. De uitslag was zeker overdreven. Volgende week volgt er een nieuwe wedstrijd en dat is opnieuw een kans om drie punten te rapen.” Bij Burcht waren er niets dan lachende gezichten na de 6-1, al was trainer Sven Pirot toch niet helemaal tevreden. “We hebben Mariaburg van in het begin onder druk proberen te zetten, maar onze eerste helft was niet goed. Tijdens de rust heb ik me net als vorige week toch weer even boos moeten maken. Ik heb gevraagd aan de spelers om meer te gaan voetballen en dat hebben ze in de tweede helft ook gedaan. Ik deed ook een vervanging om meer werkkracht in het elftal te brengen en dat is goed uitgedraai­d. Door deze zege staan we nu mee aan de leiding en volgende week moeten we naar Duffel, dat ook het maximum heeft. Voor ons moet er niets in die partij. We hebben daar niets te verliezen en kunnen alleen maar winnen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Feestje bij de spelers van Sporting Burcht na de 61 zege tegen Mariaburg. De promovendu­s staat met een knappe zes op zes mooi op kop.
FOTO GOYVAERTS Feestje bij de spelers van Sporting Burcht na de 61 zege tegen Mariaburg. De promovendu­s staat met een knappe zes op zes mooi op kop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium