Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En toch kunnen we hier op voortbordu­ren”

- TOM VAN CAELENBERG­E

Donk moest gisteren nipt de duimen leggen voor een stevig georganise­erd Kalmthout. Zelfs een rode kaart voor Yonoi Paelinckx vroeg in de wedstrijd kon de bezoekers niet van de zege houden. Promovendu­s Donk blijft achter met een nul op zes.

De eerste thuismatch van Donk werd deels ‘gekleurd’ door de terugkeer van ex-coach Frank Peeters, die al vroeg mocht juichen na de openingsgo­al van Verhoeven. Toen Kalmthout enkele minuten later met tien verder moest na rood voor Paelinckx, moesten de bezoekers de zeilen bijzetten. “Dat was toch even een aderlating”, zegt Bart Verhoeven. “De opdracht oogde ineens een pak moeilijker, maar vanuit een sterke organisati­e hebben we onze voorsprong toch kunnen vasthouden. Ik wist dat we genoeg kwaliteit hadden om ook met tien spelers gevaarlijk te zijn. Met zes op zes zijn we prima gestart, maar het wordt elke week hard werken. Dat ik de eerste goal maakte? Scoren is alleen leuk als het iets opbrengt. Dat was het geval, dus dat geeft voldoening.”

De rode kaart voor Yonoi Paelinckx was een cruciale fase. Het had de partij een heel andere wending kunnen geven. “Ik begreep zijn reactie niet goed”, zegt Donkspeler Michiel Van Nederkasse­l, die bij het opstootje betrokken was. “Er was helemaal niets aan de hand. Ik maakte me gewoon breed om de bal af te schermen. De speler van Kalmthout liep zomaar tegen me aan, waarna hij me neerduwde. Spijtig dat we niet hebben kunnen profiteren van de manmeersit­uatie.”

Hulptraine­r Steve Van Mechelen beaamt: “Als je zeventig procent balbezit hebt en een hoop kansen niet benut, dan is dat doodjammer. Toch blijft dit zeker niet hangen. Met iets meer geluk en een betere afwerking, pakken we hier de zege. We zijn nieuw in derde provincial­e, laten we dat niet vergeten. Dat we op nul punten staan na duels met Poppel en Kalmthout is geen schande. Of de factor ‘Frank Peeters’ heeft meegespeel­d? We wilden vooral onze zwakke prestatie van tegen Poppel rechtzette­n. Het verschil met vorige week was dag en nacht. Hier kunnen we op voortbordu­ren.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Donkspeler Yannick Peeters (links) test het textiel van het truitje van Faust Govaert. Zelfs met een mannetje meer kon de promovendu­s de punten niet thuishoude­n tegen Kalmthout.
FOTO KOEN FASSEUR Donkspeler Yannick Peeters (links) test het textiel van het truitje van Faust Govaert. Zelfs met een mannetje meer kon de promovendu­s de punten niet thuishoude­n tegen Kalmthout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium