Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Stage in Ardennen heeft me naar dit niveau getild”

Ingmar Uytdewilli­gen begint net als vorig jaar uitstekend aan het seizoen

- KAREL LEMMENS

In 2016 startte Ingmar Uytdewilli­gen het seizoen met een dubbelslag in Kessel en Steenhuffe­l. Het voorbije weekend evenaarde hij ei zo na dat huzarenstu­kje. Zaterdag in Steenhuffe­l werd hij tweede, zondag in Kessel pakte hij wel de zege.

“Zaterdag in Steenhuffe­l ben ik na drie ronden in mijn eentje naar een groep van vijf renners gereden”, aldus de ex-Essenaar. “In de voorlaatst­e ronde ben ik samen met Hendrik Sweeck voorop geraakt. In de slotfase zat ik met een leeglopend­e tube. Elke bocht moest ik enkele meters prijsgeven en hem laten gaan. Maar eerlijk: Sweeck was de beste man in koers. Zonder mijn pech had hij wellicht ook gewonnen. Ik kon dus vrede nemen met die tweede plaats.”

Gisteren in Kessel kreeg de Zandvliete­naar meteen kans op revanche. En die pakte Uytdewilli­gen met beide handen beet. “Al moest ik nochtans vrij ver achteraan beginnen. In tegenstell­ing tot zaterdag in Steenhuffe­l moest ik dit keer op de vierde rij starten. Toch kende ik een vrij goeie start en was ik mee, toen een kopgroep van vier voorop geraakte. Enkel Stijn Caluwé is nadien nog mee vooraan geraakt. In de laatste ronde heb ik er eigenlijk één lange spurt van gemaakt. Uiteindeli­jk won ik met kleine voorsprong op Caluwé en Sweeck.”

Stage in de Ardennen

En zo doet Uytdewilli­gen bijna zo goed als vorig jaar. Een prima seizoensbe­gin voor de Zandvliete­naar. “Dit geeft enorm veel vertrouwen. Ik heb ook een heel goede voorbereid­ing gehad. De teamstage in de Ardennen heeft mijn conditie alleen maar naar een hoger niveau getild. Het was nieuw voor mij - ik had nog nooit de kans gekregen om me op zo’n manier voor te bereiden op een nieuwe veldritwin­ter - maar het heeft me geen windeieren gelegd. Mijn uitslagen dit weekend hebben me bevestigd dat ik goed bezig ben.”

Wiekevorst of Eeklo?

Volgende week staat in Wiekvorst een nieuwe manche op het programma voor de Nieuwsblad Moedige Veldrijder Trofee. Uytdewilli­gen: “Maar ik weet nog niet of ik daar aan de start kom. Die wedstrijd valt samen met een A-cross in Eeklo, waarvoor ik mogelijk een contract kan bekomen. Als dat zo is, zal ik wellicht daar starten. De ploeg zou het ook waarderen, als ik daar een mooie uitslag kan behalen. Ik wil me dit jaar zo veel mogelijk proberen bewijzen op een hoger niveau en Eeklo is daar nu eenmaal een mooie kans voor”, aldus Uytdewilli­gen.

 ?? FOTO KMS ?? Ingmar Uytdewilli­gen zaterdag in actie in Steenhuffe­l waar hij tweede werd. Een dag later was hij de beste in Kessel.
FOTO KMS Ingmar Uytdewilli­gen zaterdag in actie in Steenhuffe­l waar hij tweede werd. Een dag later was hij de beste in Kessel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium