Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Andere jongens hebben getoond dat ze er staan”

Gehandicap­t FT Antwerpen toch vlot naar tweede bekerronde

-

FT Antwerpen heeft zich niet laten verrassen. Zoals verwacht plaatste het zich vlot voor de volgende ronde van de Beker van België. De Sinjoren wonnen met 17 bij Vilvoorde.

Antwerpen, zonder de zieke El Fahsi en de geblesseer­den Hitou, Achahbar en El Ghaadaoui, pakte na een studierond­e van een tiental minuten de thuisploeg bij de keel en ging met 0-3 rusten. Na de pauze demonstree­rden Zouggaghi en co verder en maakten ze duidelijk dat ze zelfs zonder vier basisspele­rs een geolied en compact geheel vormen. “We hadden van bij het begin controle”, zegt manager Staf Verbeeck. “Al duurde het wel even voor we op voorsprong kwamen. Dat was trouwens volledig de verdienste van hun doelman, die Vilvoorde lange tijd overeind wist te houden.”

Naast de ruime en makkelijke overwinnin­g vond Verbeeck het toch ook een nuttige wedstrijd voor zijn ploeg. “We hebben een aantal lichtgeble­sseerden en zieken extra rust kunnen gunnen en sommige jongens hebben daardoor extra kansen gekregen om zich te bewijzen. Ze hebben duidelijk gemaakt dat ze er staan. Voor ons is dat toch wel een geruststel­ling. Zo weten we dat we op iedereen kunnen rekenen.”

De Sinjoren zouden vanavond nog een laatste oefenwedst­rijd spelen tegen Nederlands kampioen ‘t Knooppunt Amsterdam. “Maar wegens onze geblesseer­den hebben we die nu afgelast om zo zeker met een volledig fitte ploeg over veertien dagen de competitie te kunnen starten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium