Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Paralympis­che Spelen zijn een droom voor mij”

Blade runster Gitte Haenen uit Kapellen wint 100 meter

-

Op de Memorial Van Damme won Gitte Haenen vrijdag de 100m voor Gatleten in de categorie T42 (amputatie onder de knie) in een tijd van 17”08. De Kapelse beleefde dit jaar haar grote doorbraak.

“Het was erg spannend”, zegt Haenen. “De opwarming verliep niet ideaal. Uiteindeli­jk ben ik wel heel blij dat ik gewonnen heb. Ik had vooraf wel wat stress, want er was een artikel verschenen waarin stond dat ik kans maakte om te winnen. Ze rekenden me bij de favorieten.”

Ondanks haar knappe zege bleef Haenen wel kritisch voor zichzelf. “Eigenlijk had ik gehoopt om nog eens onder de zeventien seconden te duiken. Bij de start lag ik iets achter op Anette Roozen. Maar toen ik aan de leiding kwam, heb ik niet meer omgekeken. Ik ben alles blijven geven tot op het einde. Mijn start is zeker nog een werkpuntje. Ook op het WK in Londen was ik niet zo goed weg en kwam ik uiteindeli­jk vier honderdste­n tekort voor het brons. Omdat ik nog maar zeven maanden loop, weet ik dat ik nog veel vooruitgan­g kan maken. Het was echt tof.”

Thaiboksen

In 2009 behaalde Haenen nog brons op het WK thaiboksen. Internatio­nale medailles in haar nieuwe sport zullen wellicht niet lang uitblijven. “De Paralympis­che Spelen zijn een droom voor mij. Op drie jaar tijd kan er nog veel gebeuren. Eerst wilde ik wereldkamp­ioene thaiboksen worden. Dat zal niet meer lukken. Maar ik zoek altijd sportieve uitdaginge­n. Ik wil echt kijken hoever ik kan geraken. Mijn seizoen zit erop, maar ik ga blijven trainen om er volgende zomer weer helemaal te staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium