Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een beloning voor het hechte team dat we vormen”

Vrouwen van TC Forest Hills grijpen in stijl nationale titel na 41 zege tegen Diest

-

Met een overduidel­ijke 41 zege tegen Diest greep TC Forest Hills zaterdag in eigen huis met brio de winst in de topreeks van de nationale interclub bij de vrouwen.

Een enigszins gehavend Diest probeerde met enkele tactische ingrepen nog voor wat spanning te zorgen, maar de thuisploeg bleek vastberade­n om stevig revanche te nemen voor zijn verloren finale van twee seizoenen geleden. Zo zette boegbeeld Elyne Boeykens (A internatio­naal 9) meteen de toon met een rake 6-2, 6-0 zege tegen Mikhaela Boev (A nationaal 20). Na de opgave van Steffi Distelmans tegen Vicky Van De Peer sprong vooral de prestatie van Annouck Meys (B-15/4) tegen Antje Rubbrecht (A nationaal 36) nog in het oog. Meys won met 6-1, 3-6, 6-2 en zette op die manier de kroon helemaal op het werk.

“Het was een schitteren­de dag voor ons”, reageerde ze na haar overwinnin­g. “De buit was al binnen, maar de hele ploeg en de club stonden me heel spontaan aan te moedigen. Dat gaf heel veel energie. Bovendien wou ik dit seizoen nog een A-speelster kloppen en dit was mijn laatste kans. Het is een prachtig einde van het seizoen.”

Zeker voor Elyne Boeykens deed de zege heel veel deugd. Het was uitgereken­d al het twintigste seizoen dat ze de kleuren van Forest Hills verdedigde.

“En dus werd het tijd om de kroon te pakken”, glunderde de 26-jarige A-speelster.

“We hadden in de halve finale tegen Smashing Nivellois al een belangrijk­e stap in de goede richting gezet, want zij wonnen de voorbije zes jaar liefst vier keer. Maar nu was het onze beurt. Een beloning voor het hechte team dat we vormen, want ook buiten het tennis komen we nog geregeld samen.”

Ook zaterdagav­ond werd er na de huldiging in Wommelgem nog een stapje in de wereld gezet. “Voor Evelyne Dom, Vicky Van De Peer en mij was het een tweede succes in de interclub dit seizoen. In juni speelden we ook al in Nederland en daar schopten we ook tot winnaar in onze groep”, besloot Annouck Meys.

 ?? FOTO RR ?? Feestje bij de vrouwen van TC Forest Hills. Zij mogen zich voortaan Belgisch interclubk­ampioen noemen.
FOTO RR Feestje bij de vrouwen van TC Forest Hills. Zij mogen zich voortaan Belgisch interclubk­ampioen noemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium