Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zuhal Demir wordt in december mama

-

Zuhal Demir (37), NVAstaatss­ecretaris voor Gelijke Kansen, is zes maanden zwanger. Ze verwacht half december haar eerste kindje. Tot nu toe heeft ze haar zwangersch­ap weggestopt onder oversized hemden. “We wilden het nieuws zo lang mogelijk voor onszelf houden”, zegt Demir.

Demir, die vorig jaar van Antwerpen naar Genk verhuisde, had al eerder aangegeven dat haar nieuwe job als staatssecr­etaris een baby niet in de weg zou staan. Op de fractiedag­en van N-VA maandag was het al meer mensen opgevallen dat het misschien al zo ver was. “Lieve mensen ik ben zwanger en heel gelukkig”, twitterde ze gisteren zelf nadat ze het nieuws aan ons bevestigd had.

“Ik had aan mensen die het in Genk al wisten, gevraagd om te zwijgen”, zegt Demir. “Dat is ook gelukt. We vinden dit privé.” Demir weet wel al waar ze gaat bevallen. “In het ziekenhuis van Genk. Ik ben hier zelf ook geboren, maar nog in het oude ziekenhuis”, aldus de voormalige districtsv­oorzitter van Antwerpen.

Als werkende mama heeft Demir ook kinderopva­ng nodig, maar die moet ze nog regelen. “Ik ben een paar maanden geleden bij Kind & Gezin geweest en ze zeiden me dat kinderopva­ng in Genk geen probleem is. In elk geval staan mijn zussen ook klaar om te helpen. Voor mijn ouders is dit het vijfde kleinkind.” Of het een jongen of een meisje wordt, wil ze niet verklappen. “We zijn al blij dat het een gezond kindje is.” Tegen de gemeentera­adsverkiez­ingen zal ‘mini-Demir’ tien maanden oud zijn. De partner van Demir wil uit de schijnwerp­ers blijven. Hij werkt ook voor N-VA.

Zuhal Demir is niet het eerste regeringsl­id dat moeder wordt. Freya Van den Bossche (sp.a) werd als minister twee keer moeder. De allereerst­e in de rij was Anne Van Asbroeck (sp.a), die Vlaams minister was toen ze in 1996 zwanger werd.

 ??  ?? Gezond kindje
Gezond kindje

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium