Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Messoudi loopt op een De Bruyneacht­ige manier over het veld”

-

Als commentato­r bij Proximus TV zag Dave Peters Beerschot Wilrijk al een aantal keer live aan het werk. Na de met 04 gewonnen wedstrijd in Roeselare was hij onder de indruk.

“Het is heel straf wat ze daar hebben laten zien”, zegt Peters. “Die 0-4 was voor een groot deel de verdienste van een straffe technische staf, die zich tot in het extreme toe voorbereid­t op de wedstrijd. Ze kennen de

state of mind van de tegenstand­er, ze weten perfect waar de tijdelijke zwaktes liggen. De factor toeval proberen ze zoveel mogelijk uit te sluiten. Dat vertaalt zich tijdens de wedstrijd in de details. Tachtig procent van die details trekken ze naar zich toe. In een competitie zoals de Proximus League, waar elke wedstrijd een cupmatch is, maak je zo het verschil.”

De tactische ingreep om op Schierveld­e in een 3-5-2 aan te treden, zette de West-Vlamingen voor een blok. “In de eerste helft vonden Dufour en Zolotic bij Roeselare geen aanspeelpu­nten. De passlijnen werden door het middenveld van Beerschot Wilrijk volledig afgesloten. Indrukwekk­end als je dat een hele helft kan volhouden.”

De straffe start is natuurlijk niet alleen het resultaat van de tactische plannetjes van Marc Brys en co, zo onderstree­pt Peters. “Beerschot Wilrijk is een cocktail van tactiek en talent. Naast de tactische tools van de technische staf heb je ook het vernuft van Messoudi en de klasse van Losada. Iedereen spreekt over Losada, maar in Roeselare was Messoudi de echte

game changer. Hij bracht tempo, strooide met passes en liep op een Kevin De Bruyne-achtige manier over het veld. Hij was overal aanwezig: op de zes, op de tien en als het nodig was kwam hij de bal ophalen bij Diarra en Prychynenk­o. Indrukwekk­end hoeveel kilometers die vrijdag heeft afgelegd.”

“De fysieke toestand van de hele ploeg was trouwens goed. Verschille­nde spelers overbrugde­n moeiteloos een afstand van zeventig, tachtig meter en oogden op het einde nog fris. Dat duidt op een heel goede voorbereid­ing.”

Of de supporters na de 10 op 12 nu mogen dromen van een vijfde titel op rij? Peters waarschuwt voor de terugval. “Als ze op het einde van het seizoen in de top vier eindigen, hebben ze een knappe prestatie neergezet. De ploegen in 1B zijn heel erg aan elkaar gewaagd. Voor de fans van Beerschot Wilrijk dus één goede raad: geniet van dit mooie moment. De nuchtere Brys zal wel het voorbeeld geven. Als hij morgen de Champions League wint, dan gaat hij tien minuten later uitdoktere­n hoe hij een jaar later goed voor de dag zal komen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium