Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Club heeft lessen getrokken uit haar verleden”

Eric Van Meir (analist)

-

Eric Van Meir verzamelde vorig seizoen met Lierse het meeste aantal punten in 1B, maar greep door de aparte competitie­formule naast de promotie. Vandaag is de extrainer van de Pallieters onder de indruk van het parcours van Beerschot Wilrijk.

“Voor mij is het een verrassing dat ze zo’n sterke start hebben genomen”, geeft Van Meir toe. “De ervaring op het middenveld is cruciaal. Losada, Messoudi, Van Hyfte… Daar kom je al heel ver mee. Hopelijk blijven ze op hun leeftijd een heel seizoen fit. Bovendien is het geraamte van de ploeg blijven staan. Het voorbije jaar kan je bijna zien als een voorbereid­ing op dit seizoen.”

“De club heeft duidelijk geleerd uit haar verleden en gekozen voor de rustige opbouw. Ook het bestuur blijft heel rustig. Ze geven niet veel geld uit aan transfers, maar maken doordachte keuzes. Je portefeuil­le opentrekke­n is geen garantie voor succes. Kijk naar Lierse. Na tien jaar staan ze terug waar het met Maged Samy is begonnen.”

Een belangrijk rol ziet Van Meir weggelegd voor Hernan Losada. “Ik ken hem nog van bij Lierse en vond het heel jammer dat hij daar moest vertrekken. Een slimme speler die weet wat hij moet doen op welk moment. Blijkbaar is het huwelijk met Beerschot voor hem ook interessan­ter dan met andere clubs. Een verklaring? Het is een kwestie van je thuis voelen. Op het Kiel schat iedereen hem naar waarde. In dat klimaat voelt hij zich honderd procent op zijn gemak. In voetbal blijft dat een van de belangrijk­ste voorwaarde­n om te presteren.”

 ??  ?? FOTO GMAX AGENCY
FOTO GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium