Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vandaag winnen of naar huis

- PATRICK CEULEMANS

Geen stunt van de Belgian Lions tegen Rusland. Na een spannende partij schoten de Lions net te kort. “Details nekken ons”, sakkerde Sam Van Rossom. Vandaag moet België tegen Turkije in de heksenkete­l van de Fenerbache Arena op zoek naar een zege.

De Belgian Lions staan na de nederlaag tegen Rusland met de rug tegen muur. Met 1 op 3 kan vandaag best worden gewonnen van Turkije. Bij nieuw verlies is de uitschakel­ing wellicht een feit en rest op de slotspeeld­ag donderdag alleen nog een waterkansj­e. Tegenstand­er in de laatste poulewedst­rijd is olympisch vicekampio­en Servië.

Wie dacht dat de Belgian Lions mentaal aangetast waren na de pandoering tegen Letland of nog last zou hebben van een vervelend buikvirus kwam bedrogen uit. Tegen grootmacht Rusland acteerden de Lions weer ijzerscher­p in defense. “We toonden karakter, beperkten de Russen tot 76 punten en deden tot het laatste mee voor de winst”, aldus Sam Van Rossom. “Waaraan de nederlaag te wijten was? Details, zoals bijvoorbee­ld te veel balverlies. In de rebound lagen we ook onder, maar ik vind toch dat we de 2m16 grote NBA-speler Timofey Mozgov redelijk aan banden hebben gelegd.”

De Belgian Lions konden de hele partij wedijveren met klasbak Aleksei Shved (exNBA) en co. De Lions waren, met vier spelers in de dubbele cijfers - met Quentin Serron als uitblinker - aanvallend wel collectiev­er dan de Russen. “Onze beste wedstrijd van het EK en ik blijf geloven in de achtste finales”, zei bondscoach Eddy Casteels. “Ook al spelen we vanavond tegen Turkije en zijn 11.000 fans.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De Belgian Lions verteren de nederlaag terwijl de Russen vieren.
FOTO PHOTO NEWS De Belgian Lions verteren de nederlaag terwijl de Russen vieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium