Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pijnlijke knie kost plaats in kwartfinal­e

David Goffin mist duel met Rafael Nadal

-

Die knie, dan toch? David Goffin (ATP 14) leek tegen Andrej Rublev (ATP 53) zijn kansen niet voluit te kunnen verdedigen. De Russische tiener won in drie sets (75, 76, 63), wat hem een galamatch tegen zijn jeugdidool Rafael Nadal bezorgt. Goffin heeft nog tien dagen om zich klaar te stomen voor de Davis Cupkamp tegen Australië in Brussel.

Nooit eerder had David Goffin de tweede week bereikt in New York. Onderweg had hij een zetje gekregen van Gaël Monfils, die zaterdag geblesseer­d voor een snel forfait had moeten kiezen. Zo kon onze landgenoot zonder al te veel energiever­spilling de achtste finales bereiken. Maar de fysieke problemen die hem al sinds Roland Garros kwellen, leken gisteren tegen Andrej Rublev weer op te spelen. Ook Rublev stelde vast dat Goffins mobiliteit beperkt was. “Naarmate de match vorderde, merkte ik dat hij steeds meer problemen kreeg met de knie. Dat zorgde voor een zekere gemoedsrus­t bij mij. Ik moest David aan het lopen krijgen, wat mijn kansen verhoogde.”

De eerste set verliep gelijkopga­and, maar bij 5-6 gaf Goffin zijn opslag en de set toch uit handen. In de tweede beurt ging Goffin twee keer door de opslag van de sterke Rublev, maar de opflakkeri­ng duurde niet lang. Zijn tegenstand­er kwam weer in de wedstrijd en haalde de set in de tiebreak naar zich toe. Nadien brak het verweer van Goffin: 3-6. 48 winnaars voor de Rus versus 32 stuks voor de Belg: ziehier een van de grote verschille­n.

Nadal Federer

De 19-jarige Moskoviet, de jongste kwartfinal­ist sinds Andy Roddick in 2001, staat morgen voor het eerst tegen Rafael Nadal, een van zijn jeugdidole­n. “Van kindsbeen volg ik hem van nabij. Ik probeerde geen enkele match te missen. Op die manier heb ik Nadal goed leren kennen, terwijl ik voor hem compleet onbekend ben. Hoe dan ook, alle druk is nu geweken. Ik ga me gewoon amuseren.”

Nadal, het huidige nummer 1 van de wereld, haalde voor de eerste keer sinds 2013 de kwartfinal­e van de US Open. Toen won hij ook het tornooi. De 31-jarige Spanjaard wil er nog met geen woord over reppen, maar hij is slechts één wedstrijd verwijderd van een mogelijke halve finale tegen Roger Federer. Beide legendes bekampten mekaar trouwens nooit eerder op de US Open.

David Goffin verwerkt de uitschakel­ing.

FOTO PHOTO NEWS

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium