Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijdritpar­cours is iets voor Froome”

-

Yves Lampaert rijdt vandaag zijn tweede tijdrit in zijn Belgische kampioenen­trui. Vorig jaar werd hij knap vierde in de Vueltatijd­rit. Op papier is het 40km lange parcours tussen Navarra en Logrono glooiend tot vlak. Een kolfje naar de hand van de WestVlaams­e hardrijder van Quick.Step Floors.

“Ik dacht dat vooraf ook. Maar toen ik gisterenvo­ormiddag het parcours ging verkennen, trok ik toch andere conclusies. Het is voortduren­d op en af en zonder technische passages. Het wordt heel zwaar. Ik weet al langer dat de Spanjaarde­n bijzonder creatief zijn met hun profielkaa­rtjes. Zondag kregen we zogezegd een klim van 16 km aan vijf procent voorgescho­teld. Niet onoverkome­lijk, dacht ik. De eerste tien km waren aan drie procent. De laatste zes voortduren­d twaalf en dertien procent. Als dat een berg is van gemiddeld vijf procent...”

Met de opgave van Rohan Dennis heeft Lampaert een fikse concurrent minder. Toch is hij gematigd enthousias­t over zijn eigen kansen. “Froome wordt de te kloppen man. Vorig jaar won hij ook al in Calpe. Hij was toen al 1’26” sneller dan ik. Toen was het minder lastig. Ik verwacht ook een sterke prestatie van mijn ploegmaat Bob Jungels. Mijn ambities? In de eerste plaats mik ik op de top tien. In een superdag top vijf of top drie”, aldus de ritwinnaar van de tweede etappe.

“Het draait ook om frisheid. De voorbije ritten waren heel zwaar. Wij rijden niet zo snel naar boven als Froome, maar het is niet dat wij een halve rustdag kunnen nemen. Gisteren was het zogezegd rustdag. Maar we kwamen zondagavon­d pas om half één aan in het hotel. Ik hoopte wat te kunnen bijslapen. Maar naast ons hotel ligt een populaire koffiebar. Ik werd deze ochtend zeer vroeg gewekt door twintig kwetterend­e vrouwen. Zo luid. Het was precies of ze zaten in mijn hotelkamer. Gelukkig is het in het noorden van Spanje al minder warm. Dat maakt de kans op een goeie dag al iets groter.”

 ??  ?? Yves Lampaert.
FOTO BELGA
Yves Lampaert. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium