Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat ene foutje zorgt wel voor een zwarte vlek”

Nathan Goris depanneert oerdegelij­k en hoopt stiekem op meer

-

Het onverwacht­e vertrek van chouchou Mike Vanhamel op de slotdag van de zomermerca­to bracht zaterdag Nathan Goris tussen de palen bij Lierse. De eeuwige nummer twee ruikt zijn kans en wil meer.

Goris kon echter niet verhindere­n dat Lierse zaterdag in het Jan Breydelsta­dion op een droge 2-0 nederlaag werd getrakteer­d door Cercle Brugge. De doelman had boter op het hoofd bij de tweede treffer, maar mocht zeker op een bevredigen­de avond terugblikk­en. Al is er momenteel bitter weinig om vrolijk van te worden bij Lierse. Met een magere drie op twaalf staan de Pallieters nu op plaats zes geparkeerd.

Drie gelijke spelen op rij en nu een nederlaag. Lierse verwachtte hoe dan ook meer van zijn competitie­start?

Nathan Goris: “Ja, het bezorgt ons geen prettig gevoel. Kijk, het is heel simpel: je moet matchen winnen om vooruitgan­g te boeken in de stand. Met gelijke spelen schiet je niks op. Het frustreren­de is dat we bij alle drie de gelijke spelen telkens het gevoel hadden dat er meer inzat.”

Het grote euvel lijkt een gebrek aan efficiënti­e. Door het vertrek van een handvol bepalende jongens is Lierse zijn killersins­tinct kwijt.

“Dat is inderdaad een probleem. We zouden een keertje op voorsprong moeten komen. Zaterdag op Cercle kregen we daar opnieuw een kans voor, maar we lieten ze alweer liggen. Zo maken we het onszelf extra moeilijk. Vorig seizoen speelden we vaak niet beter dan nu, maar ging die ene kans wel tegen de touwen.”

Door het vertrek van Mike Vanhamel stond je zaterdag tussen de palen tegen Cercle Brugge. Toch ook voor jou een kleine verrassing?

“Toch wel. De pikorde bij Lierse was duidelijk en een vertrek van Vanhamel leek niet meer aan de orde. Donderdag kreeg ik dan plots te horen dat ik moest spelen. Het was verrassend, maar ook heuglijk nieuws. Per slot van rekening train je om tussen die palen te staan.”

Fred Vanderbies­t was na afloop niet ontevreden over je prestatie?

“Zelf ben ik niet blij met het foutje bij de 2-0. Het was zo jammer. Kijk, ook op zulke momenten moet je als doelman wat geluk hebben, maar dat ontbreekt bij ons momenteel. Voor het overige was mijn prestatie bevredigen­d, maar die 2-0 was een zwarte vlek.”

Voor Lierse komt er nu wel flink wat druk te liggen op de thuismatch tegen Westerlo?

“Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. We moeten zo snel mogelijk drie punten pakken, anders gaat zoiets wegen. Ik ervaar nu nog best voldoende vertrouwen in de groep, maar een succes in de competitie zou deugd doen. Laat het er zaterdag maar van komen.”

KURT GULDENTOPS

 ??  ?? Nathan Goris plukt de bal tussen een bos van spelers.
Nathan Goris plukt de bal tussen een bos van spelers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium