Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plots vlogen alle ballen over ons heen”

Lennard Hens en Rupel Boom beginnen met zege ondanks matige tweede helft

-

Winst op de eerste speeldag, dat was alweer enkele seizoenen geleden bij Rupel Boom. Ook zondag leken de Steenbakke­rs op de openingssp­eeldag tegen KRC Gent lange tijd naast de drie punten te zullen grijpen. Tot Jeroen Mertens in extremis een strafschop mocht omzetten en blauwzwart naar de zege knalde.

“De zege was nipt, maar daarom niet minder verdiend”, oordeelde Lennard Hens, een van de betere Bomenaars. “Gent was duidelijk niet naar ons gekomen om het spel te maken. Ze lieten het initiatief aan ons en hoopten zo ruimte te krijgen om te counteren. Dat verbaasde me een beetje, omdat zij toch tot de favorieten gerekend worden. Je zou verwachten dat ze er een open strijd van zouden maken, maar dat was absoluut niet het geval. In het eerste halfuur hebben we hen compleet gedomineer­d en kwamen we terecht op voorsprong. Jammer genoeg profiteerd­en zij van een foutje bij ons om weer gelijk te stellen en zo begon alles gewoon opnieuw. Maar dat eerste halfuur had veel krachten gekost en in de tweede periode kregen we het lastig om openingen te vinden.”

Bovendien gingen de Steenbakke­rs in die tweede helft veel te vaak de lange bal hanteren. Rupel Boom vergat te voetballen en sleutelspe­lers als Mertens, Put en ook Hens kwamen veel minder aan de bal. “We zochten inderdaad te vaak ons heil in een lange bal naar voren, terwijl dat helemaal ons spel niet is. Vaak hebben wij op het middenveld de bovenhand en dan moet je dat ook uitspelen. Maar plots zagen we alle ballen over ons heenvliege­n. Als je dan geen targetspit­s hebt lopen, is dat in feite verloren moeite.”

Enter Nkomb Nkomb. Kan de nieuwe spits die leemte voorin komen opvullen?

Hens: “Het is in elk geval een speler die ons iets kan bijbrengen. Maar we mogen hem niet als de vervanger van MuñozHerre­ra zien, want hij is een totaal ander type. Nkomb Nkomb is beweeglijk­er en zal vaker de hoeken in duiken. Antonio was iemand voor in de zestien en stond vaak op de juiste plaats. Ik kan nu moeilijk inschatten of Nkomb Nkomb even vaak zal scoren. Maar hij heeft wel de kwaliteite­n om als bliksemafl­eider voor Adesanya te fungeren en dat zal ook al een grote stap vooruit zijn. Scorend vermogen zit bij ons in principe verdeeld over zes à zeven spelers, dat zal het probleem niet zijn.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Duimpje omhoog bij Lennard Hens (rechts) en Andy Van Hoof. Rupel Boom begon het seizoen met een krappe thuiszege tegen titelfavor­iet KRC Gent.
FOTO TOM GOYVAERTS Duimpje omhoog bij Lennard Hens (rechts) en Andy Van Hoof. Rupel Boom begon het seizoen met een krappe thuiszege tegen titelfavor­iet KRC Gent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium