Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Filosofie en voetbal van de club passen bij me”

-

Prima seizoensta­rt voor City Pirates. Op het veld van titelfavor­iet Overijse pakte de promovendu­s meteen een punt mee buitenshui­s. Met dank aan Ahmed Sababti, die na twee seizoenen Mariekerke terug van weggeweest is in het Jef Mermanssta­dion.

“En toch had ik het gevoel dat er meer inzat dan dat gelijkspel”, zegt Sababti. “Ik vond ons de betere ploeg. We hadden de beste kansen en gaven bijna niets weg. Alleen hadden we voorin rustiger moesten blijven. Maar goed, een gelijkspel bij een titelfavor­iet is geen slecht resultaat.”

Na twee seizoenen Mariekerke is Sababti blij terug te zijn in het Jef Mermanssta­dion. “Zeker, al heb ik best een leuke tijd gehad in Mariekerke. We speelden kampioen in eerste provincial­e en ik maakte er bovendien veel vrienden. Maar bij City Pirates voel ik me echt thuis. Dit is de club die het beste bij me past, zowel qua filosofie als qua voetbal. Naast het voetbal ben ik ook welzijnswe­rker, het project van deze club spreekt me dus

Dat wordt toch niet overal zomaar aanvaard.”

Spelverdel­er

Ook voor coach Yves Van Heurck was de terugkeer van Sababti naar City Pirates meer dan welkom. Hij krijgt er een kwaliteits­volle speler met een brok ervaring bij. Op Overijse zette Van Heurck Sababti voor de defensie. Met succes. “Ahmed was gewoon heer en meester”, klonk het vol lof bij de coach.

Sababti: “Dat is een mooi compliment. Ik vond het ook heel leuk om daar te spelen. Ik kan het spel er goed verdelen. Maar vooral de teampresta­tie mocht er zijn. We hebben meteen bewezen dat we onze voet naast die van Overijse kunnen zetten. We waren zeker niet de mindere. Dit is gewoon hoopvol voor de toekomst. Het is nu aan ons om die lijn als ploeg door te trekken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium