Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De concurrent­ie is hier moordend”

-

De 12 overwinnin­g van Ternesse zaterdag op het veld Houtvenne was een ware opsteker voor de promovendu­s. Gilles Sallaets was de enige nieuwkomer die een basisstek kreeg van trainer Paul Degenaers.

Sallaets kende vreugde omdat hij mocht starten, maar ook een minder gevoel nadat hij bij de rust in de kleedkamer moest blijven. “Ik startte toch een beetje tegen de verwachtin­gen in en ik begreep mijn wissel wel”, doelt de aanvaller op het feit dat hij Lucas Stevens, basisspele­r vorig seizoen, een helft op de bank hield. Aan de rust veranderde coach Degenaers het geweer dus van schouder. “Het was niet goed genoeg”, zegt de T1 van Ternesse over Sallaets, die ook al na vijf minuten geel slikte. “Onder mijn niveau was het”, beseft Sallaets. “De speler was ontgoochel­d, maar dat is normaal”, aldus Degenaers. “De winstpremi­e zal wel een en ander hebben goedgemaak­t, zeker? (lacht) Ach, als Gilles een goede trainingsw­eek doormaakt, komt hij normaal gewoon weer bij de kern of zelfs in de ploeg. Het is nu eenmaal zo dat ik veel alternatie­ven

heb.”

Sallaets (onder meer ex-City Pirates en

Schriek, red.) zelf beklaagt zich zijn overstap naar Ternesse niet. “Normaal was ik vorig seizoen al gekomen, maar die deal ging uiteindeli­jk niet door. Ik ben blij, want ik speel nu een niveau hoger en ik kan weer vlakbij huis voetballen. Ik besef dat de concurrent­ie hier moordend is en dat de plaatsen erg duur zijn. Het zal elke week knokken worden, maar dat wist ik op voorhand. Ik heb echter een goede voorbereid­ing achter de rug. Dat gegeven geeft ook het nodige vertrouwen.”

Sallaets komt nog even terug op de mooie zege in Houtvenne. “Voor de rust was het lastig, maar nadien gingen we erop en erover. Die kampioenen­sfeer hangt er nog altijd bij Ternesse en op het veld is er een enorme drive. Dat zag je zaterdag na de achterstan­d die we opliepen. De kopjes gingen niet naar beneden, maar naar boven. Wat ons doel is? Met deze ploeg en met al die ervaring waarover we beschikken, moeten we ook na de promotie op de top vijf mikken”, besluit een ambitieuze Sallaets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium