Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We bleven met een grote kater achter”

-

Nijlen verloor na een spectacula­ire ontknoping in de slotminuut tegen Diest met 23). De ontgoochel­ing achteraf was dan ook heel groot.

“Pff, dit zijn de zuurste nederlagen die je je kan voorstelle­n”, begint Wannes Haemels. “Je komt twee keer terug na een achterstan­d en mist dan nog drie grote kansen om op voorsprong te komen. Als klap op de vuurpijl misten we ook nog een strafschop, terwijl in de slotminuut Diest scoorde vanop de stip. Het is een scenario dat je bijna niet kan verzinnen, maar het liet ons wel puntenloos en met een grote kater achter.”

Toch waren er ook veel zaken waaraan Haemels en co zich kunnen optrekken. “Als ik erop terugkijk, zijn er zeker positieve zaken uit die eerste match te halen. In het begin hadden we het wat lastig en was het zoeken. Maar de tweede helft draaide het veel beter bij ons en het laatste halfuur waren we gewoon beter. Zeker als je bedenkt dat Diest een van de topploegen is van deze reeks. Die ploeg gaat zeker bovenaan eindigen. Als je die dan aan het wankelen kan brengen, is dat positief.”

Nijlen van zijn kant mikt niet meteen op een plaats bovenaan. “We gaan niet te hoog van de toren blazen. Net als elk seizoen is het ook nu onze eerste betrachtin­g om het behoud te verzekeren. Het is ook een reeks met veel ploegen die onbekend zijn voor ons. Toch schrok ik van de 6-0 zege van Tongeren tegen Herentals. Zelf moeten we volgende week naar Hoeilaart. Blijkbaar spelen die op een klein kunstgrasv­eld. Meer weet ik er niet van.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium