Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het werd ook tijd dat ik nog eens won”

Nadat hij dit seizoen al drie keer nipt naar de zege pakte en verscheide­ne toptienpla­atsen liet optekenen, was het vorige donderdag dan toch eindelijk raak voor Michael Van Staeyen. In het WestVlaams­e Kortemark sprintte de Schotenaar naar de zege.

- KAREL LEMMENS

“Het werd ook tijd dat ik nog eens won”, lacht Van Staeyen. “Ik was er dit jaar al enkele keren dichtbij, maar telkens greep ik er net naast. In Kortemark viel alles eindelijk in de juiste plooi en won ik in de massaspurt. Het had misschien ook al een week eerder gekund in ErpeMere, maar daar moest ik nog vrede nemen met de tweede plaats. Het is de eerste keer dat ik voor Cofidis de zege pak, nadat ik in 2015 de overstap maakte van Topsport Vlaanderen-Baloise. Hoe het komt dat de conditie zo goed zit? Geen idee, al is het wel zo dat ik in de Ronde van Noorwegen begin augustus ziek geworden ben en even verplichte rust moest inlassen. Misschien kwam die korte pauze op het goeie moment. Nadien gaat het duidelijk beter. De mooie resultaten van de laatste weken zijn daar een bewijs van.”

Had Van Staeyen met deze conditie dan niet graag zijn eigen kans gegaan in de Brussels Cycling Classic van voorbije zaterdag? “Bwah. Ik ben in de ploeg nog altijd een helper voor de nog snellere mannen, zoals Nacer Bouhanni bijvoorbee­ld. Zaterdag kwam die op een bepaald moment ten val, toen ik net achter hem reed. Ik ben twee minuten bij hem blijven staan tot het duidelijk werd dat hij niet meer verder kon. Ik ben dan in achtervolg­ing moeten gaan op het peloton en dat heeft veel energie gekost. Maar zelfs dan moet ik niet aan eigen kansen denken. In onze ploeg hebben we met Venturini en Laporte nog snelle jongens die op mij rekenen bij een spurt. Het is simpel: als ik mijn eigen kans wil gaan, dan moet ik het hebben van de regionale wedstrijde­n hier in België. Daar moet ik mijn kans grijpen. Met Erpe en Izegem staan er nog twee van die kermiskoer­sen op het programma. Daarna volgt de Ronde van Denemarken, maar die rij ik dan weer volledig in dienst van kopman Bouhanni. Als die rittenkoer­s achter de rug ligt, zitten we niet ver meer van het einde van het seizoen. Nog enkele Franse wedstrijde­n en nog enkele opdrachten hier in België en het seizoen zit erop voor mij. De ploegleidi­ng laat voelen dat ze tevreden is over mijn inzet voor het team. Ik heb nog een contract tot eind 2018 en voel me daar goed bij. Iedereen tevreden dus”, besluit Van Staeyen.

 ??  ?? Michael Van Staeyen. De Schotenaar pakte in Kortemark zijn eerste zege van het seizoen.
FOTO TOM
GOYVAERTS
Michael Van Staeyen. De Schotenaar pakte in Kortemark zijn eerste zege van het seizoen. FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium