Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is tijd om andere dingen te gaan doen”

- (basp)

Einde carrière voor Yasmine Gharafi. De 31jarige spurtster liep zondag op het BK estafette in Lier haar afscheidsw­edstrijd. Gharafi behoorde de voorbije tien jaar tot de Belgische subtop.

Met haar Brusselse atletiekcl­ub RESC klokte ze 48”61 in de reeksen van de 4x100m. Dat volstond in Lier net niet voor een plekje in de finale. “We wisten dat een finaleplaa­ts halen niet evident zou zijn”, zegt Gharafi. “Er waren maar zes banen in plaats van acht. Het is dan spijtig dat we net achtste werden.”

Meteen ook het einde van een mooie carrière voor de Antwerpse spurtster. “Het was fijn. Ik had er zin in voor die laatste keer. De dagen vooraf was ik niet echt enthousias­t, maar toen ik zondag opstond, had ik veel zin om nog een laatste keer te lopen. Het BK aflossinge­n met de teamgenote­s is een mooie wedstrijd om af te sluiten. Het is goed geweest. Ik doe het nu al zo lang. Ik ben zeker niet geblesseer­d, maar ben klaar om een leven te gaan leiden naast de atletiek. Mentaal en fysiek voel ik dat het tijd is om andere dingen te gaan doen. Ik vind het fijn dat ik zelf beslis en afscheid neem met een positieve noot.”

De kans dat Gharafi ooit nog op haar stappen terugkeert, lijkt dan ook klein. “Zeg nooit nooit, maar er zal normaal gezien geen comeback komen. Toch zeker niet op de spurt. Wie weet, loop ik wel eens de 5km op de Antwerp Ten Miles. Dan kan mijn man, Kim Ruell, hazen voor mij”, lacht ze.

Toch wil Gharafi zeker wel actief blijven in het atletiekwe­reldje, misschien zelfs als trainster. “Ik heb wel enkele verzoeken gekregen. Het is een optie. Atletiek zal altijd een passie blijven. Ik moet er nog eens serieus over nadenken. In ieder geval ga ik nu eerst even op reis.”

Eline Berings

In haar lange carrière behoorde Gharafi constant tot de top in Antwerpen en de subtop in België. “Het is moeilijk om er één hoogtepunt uit te pikken. Mijn records vind ik mooi: de 11”95 die ik in Nijvel liep en de 24”16 op de 200m op het BK. Ik heb altijd graag gelopen in het Koning Boudewijns­tadion. Ook indoor liep ik heel graag de 60m. Op het VK indoor haalde ik één keer een podiumplaa­ts. Ik stond toen met brons naast Eline Berings en Justine Desondre. De titel met RESC op het BK aflossinge­n was ook mooi vorig jaar. Ik ben er ook fier op dat ik in 2015, op iets gevorderde leeftijd, mijn records nog kon verbeteren.”

 ?? FOTO RR ?? Yasmine Gharafi.
FOTO RR Yasmine Gharafi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium