Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goede en gezonde voeding is basisbehoe­fte”

- (rvre)

‘Nooit geweten dat je dit kon eten’ is de naam van het groente en kruidenbed­rijf van Stijn De Roeck uit Berchem. Hij heeft een halve hectare land in Lier.

“Het voordeel van de buurderij is dat je rechtstree­ks uitleg kunt geven over je producten aan je klanten. Het is ook mogelijk om via de website recepten te geven bij de groenten. Dan durven mensen al eens sneller een minder bekende groente kopen”, zegt Stijn De Roeck. “Vandaag heb ik naast de gekende en populaire groenten en kruiden ook bijvoorbee­ld zappo bij, dat is een kruising tussen een pompoen en een courgette en heeft een iets straffere smaak. Daar kun je heel lekkere gerechten mee maken. Verder heb ik ook palmkool mee, dat je kunt bereiden als boerenkool, maar milder smaakt. En ik verkoop ook eetbare bloemen en minder bekende kruiden.”

Basisbehoe­fte

De producten van de buurderij zijn niet per se goedkoper dan die in de supermarkt. “Maar dat hoeft ook niet. Mijn prijzen zijn vergelijkb­aar met die van de biogroente­n in de supermarkt. Mensen hebben te veel het idee dat eten geen geld mag kosten, terwijl goede en gezonde voeding zo’n belangrijk­e basisbehoe­fte is. Voedsel aan spotgoedko­pe tarieven kopen is niet logisch. Er kruipt veel energie, tijd en werkkracht in en dat heeft zijn prijs. We zijn wat we eten en daar moeten we allemaal meer en bewuster bij stilstaan.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De minder bekende groenten van Stijn De Roeck (rechts) verkopen als zoete broodjes.
FOTO DIRK KERSTENS De minder bekende groenten van Stijn De Roeck (rechts) verkopen als zoete broodjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium