Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet een extra arbeidskra­cht aannemen”

- (rvre)

Vleesboer Werner Aerts heeft een hoeveslage­rij in Zoersel en staat bijna elke dag ergens op een buurderij. “Ik krijg het zo druk dat ik een nieuwe mankracht moet aannemen.”

Zo’n tien jaar is Werner al aan de slag als boer met rundsvlees en lamsvlees. Voor er ooit een buurderij bestond, verkocht hij zijn vlees in pakketten rechtstree­ks aan de klant. “Op dinsdag en zaterdag hou ik ook een thuisverko­op. Het concept van de buurderij sprak me onmiddelli­jk aan”, vertelt Werner. “Ik kies er bewust voor om niet met supermarkt­en of groothande­laars te werken. Ik wil contact met mijn klanten en wil eerlijk en vooral smaakvol vlees verkopen. Smaak is voor mij het belangrijk­ste. Onze dieren worden gevoed met eigen producten om kwaliteit te kunnen garanderen. Meer en meer is er een publiek voor eerlijke, lokale en verse voeding, dat merk je aan de stijging van het aantal buurderije­n.”

Droge worst

“Het leuke ook aan contact hebben met je klant is dat je hen af en toe iets kunt laten proeven. Zo heb ik vorige week een nieuwe droge worst gemaakt en die meegegeven met een klant. Deze week kwam de vrouw terug met de boodschap dat hij heel lekker was en dat ze die worst zeker zou aankopen”, aldus Werner, die samen met zijn zoon in het bedrijf werkt. “Maar ik sta nu bijna dagelijks ergens op een buurderij en onze thuisverko­op moet ook nog twee keer per week lopen. Daarom neem ik binnenkort iemand extra aan. Dat zou niet mogelijk zijn zonder het succes van de buurderij.”

 ??  ?? FOTO DIRK KERSTENS Werner Aerts verkoopt vlees op verschille­nde buurderije­n: “Zonder dit concept zou ik niet zoveel verkopen.”
FOTO DIRK KERSTENS Werner Aerts verkoopt vlees op verschille­nde buurderije­n: “Zonder dit concept zou ik niet zoveel verkopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium