Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw schaftloka­al voor dokwerkers

Pand in Cadixstraa­t vervangt gesloten gebouw over ’t Kot

- ANDREAS ROTTY PAUL VERBRAEKEN

Eind vorige maand sloot tegenover het aanwerving­slokaal voor havenarbei­ders, beter bekend als ‘t Kot, het al decennia gehuurde schaftloka­al. Een nieuw pand wordt nu in gereedheid gebracht in de Cadixstraa­t.

Zowel bij de socialisti­sche dokwerkers­vakbond BTB als bij de werkgevers­organisati­e CEPA wordt bevestigd dat het oude schaftloka­al aan het Kempischdo­k-Westkaai op vrijdag 25 augustus definitief dichtging. “Dat schaftloka­al – het was al lang geen gaarkeuken meer – was reeds lang gehuisvest in de tegenover ’t Kot gelegen gebouwen van het stedelijk onderwijs”, vertelt CEPA-directeur Guy Vankrunkel­sven. “Maar het onderwijs heeft daar nu andere plannen en zou het gebouw beginnen slopen vanaf 1 september. Daarom hebben we uitgekeken naar een nieuw pand in de Cadixstraa­t, dus nog steeds vlak bij ’t Kot.”

Op het pand wordt voorlopig nogal raadselach­tig een initiatief aangekondi­gd mét stickers van CEPA en de drie havenvakbo­nden. De schaftloka­len zijn immers voorzien in de cao. De installati­e van zo’n schaftloka­al met een volledig gekeurde keuken, vergt echter enige tijd en overheidsc­ontroles. In afwachting zoeken vakbonden en werkgevers samen naar een tijdelijke oplossing.

CEPA biedt naast het schaftloka­al vlak bij ’t Kot ook eetmogelij­kheden bij het Opleidings­centrum voor Havenarbei­ders aan de Zomerweg en bij het Vijfde Havendok aan de Beliweg.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Het nieuwe schaftloka­al in de Cadixstraa­t wordt voorlopig nogal raadselach­tig aangekondi­gd.
FOTO DIRK KERSTENS Het nieuwe schaftloka­al in de Cadixstraa­t wordt voorlopig nogal raadselach­tig aangekondi­gd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium