Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Directie geeft niet om het personeel”

- (pvb)

Rustig en zonder spandoeken hield het personeel van de Albert Heijn op de Antwerpse Groenplaat­s gisteren de deuren gesloten. “De directie is niet in ons geïnteress­eerd”, meent BBTKsecret­aris Erik Dirkx.

Tot en met vandaag wordt er al zeker gestaakt tegen de slopende onzekerhei­d. Bij de fusie van Albert Heijn met Delhaize legde de Belgische Mededingin­gsautorite­it op dat Delhaize vijf en Albert Heijn acht winkels – naar keuze – moest afstoten. Alleen de supermarkt op de Groenplaat­s vindt maar geen koper wegens de zeer hoge huur. Gisteren barstte de bom: staking. Eerder raakte bekend dat tien van de zestig werknemers elders werk hebben gevonden en bij de resterende­n de helft ziek is. De gaten worden intussen grillig ingevuld door interims.

“Woensdag is er ondernemin­gsraad. Tot dinsdagavo­nd wordt er dan ook al gestaakt”, aldus secretaris Erik Dirkx van de socialisti­sche BBTK. “De mensen worden zot van de steeds andere regeltjes, de steeds wisselende managers. De directie reageert gewoon niet en trekt zich hier niets van aan.”

Intussen draait de winkel vierkant. “Er wordt niets meer hersteld”, zegt BTB-hoofdafgev­aardigde Sandra Adams. “De bancontact werkt niet meer, de plafonds liggen open, de chocolade smelt van de warmte, maar men eist wel dat wij de Albert Heijn-hesjes dragen. De bevoorradi­ng stokt. Of beter: er zijn onvoldoend­e mensen om de rekken te vullen of om de tekorten door te geven, want het magazijn zit vol. Het enige dat men ons zegt is: ‘we zijn ermee bezig’. Ach, ze zijn gewoon niet in ons geïnteress­eerd.”

“Het gaat de goede kant uit”

Bij de raad voor mededingin­g reageert auditeur-generaal Véronique Thirion: “Er is altijd een oplossing mogelijk. Ik heb al moeilijker dossiers gekend. Elke maand rapporteer­t het bedrijf ons. Daarbij werden deadlines opgesteld en die zijn soms eens verlengd. De details ga ik uiteraard niet geven, maar we zijn dus nog in een periode van uitstel. Ik heb de indruk dat het de goede kant uitgaat en dat er licht aan het einde van de tunnel is.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO. ?? Gesloten deuren op de Groenplaat­s
FOTO PATRICK DE ROO. Gesloten deuren op de Groenplaat­s

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium