Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na de rust hebben we Cappellen weggespeel­d”

Emanoel Nascimento Borges vindt dat City Pirates meer verdiende dan gelijkspel

- (stdr)

Met een 22 gelijkspel tegen de buren van Cappellen is City Pirates zijn avontuur in tweede amateurkla­sse gestart met een twee op zes. Niet slecht, maar evenmin een reden tot feesten. “Zeker omdat er meer inzat”, zegt middenveld­er Emanoel Nascimento Borges. “Op een bepaald moment speelden we Cappellen helemaal weg.”

“Ik vind dat we twee punten hebben verloren”, opent Borges. “Zeker omdat we thuis speelden, hadden we die match gewoon moeten winnen. Vooral na de rust hadden we constant de bal en hebben we Cappellen weggespeel­d. Maar goed, we mogen al blij zijn dat we nog zo wisten terug te komen, dat is ook al iets.”

Op zijn negentiend­e is Borges toch al aan zijn vierde seizoen begonnen in de hoofdmacht van City Pirates. “Ik had in de zomer kunnen vertrekken. Er was interesse, maar die werd nooit echt concreet. Bovendien wou City Pirates me graag houden en heb ik me hier altijd goed gevoeld. Ik wil me hier tonen en leer ook nog elke dag veel bij van mannen als Dreesen en Sababti, die mij en andere jongeren goed begeleiden. Het is wel plezant dat we nu een reeks hoger spelen. Iedereen heeft er vorig seizoen erg hard voor gewerkt, hopelijk blijven we daar ook dit seizoen de vruchten van plukken. Een twee op zes als promovendu­s is niet slecht, maar het kan zeker nog beter. Laten we ons nu al maar goed voorbereid­en op de verplaatsi­ng naar Thes Sport.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium